Αποπεμφθείς αντιπρόεδρος Καταλονίας: Ο Πουτζδεμόντ είναι και θα παραμείνει πρόεδρος - iefimerida.gr

Αποπεμφθείς αντιπρόεδρος Καταλονίας: Ο Πουτζδεμόντ είναι και θα παραμείνει πρόεδρος

Ο Τζουνκέρας και ο Πουτζδεμόντ (Φωτογραφία: AP/ Manu Fernandez)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αποπεμφθείς αντιπρόεδρος της Καταλονίας, Οριόλ Τζουνκέρας επέμεινε ότι ο πρόεδρος αυτής της περιφέρειας είναι και θα παραμείνει ο Κάρλες Πουτζδεμόντ.

Η ισπανική κυβέρνηση καρατόμησε το καταλανικό κοινοβούλιο, μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, κίνηση την οποία χαρακτήρισε ως «πραξικόπημα» ο Τζουνκέρας.

«Ο Κάρλες Πουτζδεμόντ είναι και θα παραμείνει πρόεδρος της κυβέρνησης και η Καρμ Φορκαντέλ είναι και θα μείνει πρόεδρος του κοινοβουλίου και αυτό θα παραμείνει έτσι μέχρι οι πολίτες να αποφασίσουν το αντίθετο σε ελεύθερες εκλογές», αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα El Pun-Avui ο Τζουνκέρας, το οποίο υπογράφει ως «αντιπρόεδρος της Καταλονίας».

Στο μεταξύ, ο Ισπανός πρέσβης στη Γαλλία δήλωσε ότι ο Πουτζδεμόντ μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές στην Καταλονία, τις οποίες προκήρυξε ο Μαριάνο Ραχόι για τις 21 Δεκεμβρίου. Προϋπόθεση, συμπλήρωσε είναι να μην αποφασίσει διαφορετικά η δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ