Αμετακίνητος ο Παπανδρέου παρά τις εκκλήσεις των στελεχών - iefimerida.gr

Αμετακίνητος ο Παπανδρέου παρά τις εκκλήσεις των στελεχών

PASOK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμετακίνητος από τις θέσεις του εμφανίστηκε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και η πλειοψηφία του Πολιτικού Συμβουλίου οι οποίοι δεν δέχθηκαν να ακούσουν τις φωνές όσων έκαναν λόγο για επίσπευση των διαδικασιών ανάδειξης νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου δεν άλλαξε σχεδόν τίποτε. Η Εθνική Συνδιάσκεψη θα γίνει κανονικά στις 3 και 4 Μαρτίου, θα ακολουθήσει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για υποβολή υποψηφιοτήτων και στις 18 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι εκλογές με κάλπη σε όλη τη χώρα, μεταξύ των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μόνον το ενδεχόμενο, αν και φαντάζει απίθανο η εκλογές να πραγματοποιηθούν μιά εβδομάδα νωρίτερα, στις 11 Μαρτίου.

Πάντως, το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών ετέθη επιτακτικά. Πριν τη συνεδρίαση το είχε ζητήσει ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της πολιτικής του πλατφόρμας για τη «Νέα Ελληνική Ανόρθωση».

Το έθεσαν και στη διαδικασία 7 μέλη του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ -οι κύριοι Πάρις Κουκουλόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης, Γιάννης Μίχας, Νίκος Ανδρουλάκης και Κώστας Ασκούνης καθώς και οι κυρίες Συλβάνα Ράπτη και Τόνια Αντωνίου.

Ολοι τους επεσήμαναν ότι οι εξελίξεις πρέπει να ωθήσουν το ΠΑΣΟΚ να λειτουργήσει με πιο γρήγορα αντανακλαστικά. Ορισμένοι δε εξ αυτών έθεσαν και το ζήτημα του τρόπου εκλογής: Εφόσον υπάρχει ένας υποψήφιος πρόεδρος η εκλογή να γίνει από ειδικό εκλεκτορικό σώμα. Εφόσον υπάρχουν περισσότεροι, να γίνει κανονικά από τη βάση, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ.

Η πλευρά του κ. Παπανδρέου δεν δέχθηκε επίσπευση με το επιχείρημα ότι πριν την ανάδειξη του νέου αρχηγού θα πρέπει να έχει γίνει η Εθνική Συνδιάσκεψη, ενώ ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου είπε, απαντώντας σε αντίστοιχες παρατηρήσεις, ότι η διαγραφή των βουλευτών ήταν προσωπική του απόφαση.

Το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ