Ταμείο αρωγής για την Ελλάδα ιδρύει ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος - iefimerida.gr

Ταμείο αρωγής για την Ελλάδα ιδρύει ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληθαίνουν παγκοσμίως οι κινήσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα. Χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ανακοίνωσε την ίδρυση Ταμείου Αρωγής υπέρ του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού, ενώ αύριο θα διοργανωθεί πανευρωπαϊκή κινητοποίηση μέσω κοινωνικών δικτύων.

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής απηύθυνε έκκληση για άμεση και ουσιαστική βοήθεια επισημαίνοντας, σε σχετική του εγκύκλιο ότι ο λαός δοκιμάζεται όπως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η κινητοποίηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης θα έχει ως σύνθημα το «Είμαστε όλοι Ελληνες». Το σκεπτικό επισημαίνει ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα (απολύσεις, λιτότητα κ.λπ.» τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Ολες οι εκδηλώσεις σε Ευρώπη και Αμερική θα ξεκινήσουν στις 14.00 ώρα Ελλάδος το Σάββατο και την ίδια ώρα στη Νέα Υόρκη, στο Πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York, θα γίνει ανάλογη εκδήλωση συμπαράστασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ