«Μπλόκο» στις διαφημίσεις του Russia Today και του Sputnik βάζει το Twitter - iefimerida.gr

«Μπλόκο» στις διαφημίσεις του Russia Today και του Sputnik βάζει το Twitter

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μπλόκο» τις διαφημίσεις των ρωσικών μέσων ενημέρωσης Russia Today και Sputnik βάζει το Twitter, επικαλούμενο τις ρωσικές παρεμβάσεις στις περσινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Εσωτερική έρευνα του κοινωνικού δικτύου δείχνει ότι τα δύο αυτά δίκτυα λειτούργησαν ως πλατφόρμες για την προώθηση της ρωσικής κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, το Twitter ανακοίνωσε ότι εντόπισε και μπλόκαρε 201 ύποπτους λογαριασμούς, που συνδέονταν με τις εκλογές του 2016.

Την ίδια ώρα, το Twitter ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δωρίσει τα 1,9 εκατομμύρια δολάρια που εκτιμά ότι κέρδισε μέσω των διαφημίσεων των δικτύων αυτών από το 2011.

Στην ανακοίνωσή του, που δημοσιεύτηκε στο μπλογκ του κοινωνικού δικτύου, το Twitter τονίζει: «Δεν καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση εύκολα. Κάνουμε αυτό το βήμα τώρα ως μια πρώτη κίνηση της συνεχιζόμενης δέσμευσής μας να προστατεύουμε την ακεραιότητα της εμπειρίας των χρηστών στο Twitter».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Twitter ΡΩΣΙΑ RT Sputnik
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ