«Η καταστροφή ιστορικών κτιρίων δεν συνάδει με την ιστορία των κινητοποιήσεων» - iefimerida.gr

«Η καταστροφή ιστορικών κτιρίων δεν συνάδει με την ιστορία των κινητοποιήσεων»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θέμα της καταστροφής ιστορικών κτηρίων της Αθήνας κατά τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 12 Φεβρουαρίου, σχολιάζει ο Σύλλογος Ελληνων Αρχαιολόγων με ανακοίνωσή του.

Θύματα των επιθέσεων, «η δημοκρατία και η αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Εμείς οι άνθρωποι του πολιτισμού γνωρίζουμε καλά, ότι η καταστροφή ιστορικών κτιρίων και μνημείων πολιτισμού δεν συνάδει με την ιστορία των λαϊκών κινητοποιήσεων σε αυτήν τη χώρα. Αντίθετα, ακόμη και σε πολύ χειρότερες εποχές, αποτελούσε τιμή για τον αγωνιζόμενο λαό η προστασία των μνημείων του. Αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωσή μας να σταματήσουν επιτέλους αυτές οι πολιτικές, που αφήνουν πίσω τους συντρίμμια πόλεων και ανθρώπων. Είναι χρέος της γενιάς μας να χτίσει μία νέα σχέση της αγωνιζόμενης κοινωνίας με τα μνημεία της, ώστε να μπορούν να περιφρουρηθούν συνειδητά τόσο από τους εμπρηστές της μνήμης όσο και από τους εμπόρους της λήθης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ