Οι ληστές έκλεψαν ακόμα και το λάδι από την εκκλησία - iefimerida.gr

Οι ληστές έκλεψαν ακόμα και το λάδι από την εκκλησία

ιερόσυλοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σπείρες ιερόσυλων χτύπησαν εισέβαλαν σε εκκλησίες αρπάζοντας χρήματα, πολύτιμα αντικείμενα ακόμα και λάδι. Οι δράστες εισέβαλαν στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην Αμαλιάδα αφού παραβίασαν το λουκέτο της πλαϊνής πόρτας και άρπαξαν 50 ευρώ από το παγκάρι, δύο δισκοπότηρα και δύο θυμιατά. Στη συνέχεια, διέρρηξαν και την αποθήκη, από την οποία πήραν δύο τενεκέδες με ελαιόλαδο βάρους 40 κιλών που φύλαγε ο εφημέριος για τα καντήλια!

Στην περιοχή Μηλιές, οι δράστες διέρρηξαν το ναό του Αγίου Ιωάννη και άρπαξαν 600 ευρώ από το παγκάρι. Στο Στρούσι, οι ιερόσυλοι άρπαξαν από τοπ παγκάρι της εκκλησία της Αγίας Κυριακής 1.000 ευρώ, καθώς και τα τάματα, αλλά και τα εκκλησιαστικά σκεύη αξίας 1.400 ευρώ. Στον Αμπελόκαμπο χτύπησαν το ναό της Αγίας Παρασκευής και άρπαξαν από την εικόνα τάματα αξίας 1.000 ευρώ. Και στο Σταφιδόκαμπο, διέρρηξαν το ναό του Αγίου Νικολάου από τον οποίο έκλεψαν το Άγιο Δισκοπότηρο.

Στην Άρτα οι ιερόσυλοι εισέβαλαν στην μονή της Κάτω Παναγιάς και έκλεψαν τάματα και επτά ασημένια καντήλια. Ορισμένα από τα κλοπιμαία βρέθηκαν πεταμένα στον περιβάλλοντα χώρο, όπου πιθανότατα έπεσαν από τους δράστες την ώρα που έφευγαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ