Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επιμένει ελληνικά: Νέα επένδυση 3,2 εκατ. ευρώ στη Σίνδο - iefimerida.gr

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επιμένει ελληνικά: Νέα επένδυση 3,2 εκατ. ευρώ στη Σίνδο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία νέα επένδυση συνολικού ύψους 3,2 εκατ. ευρώ προχώρησε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία με τη νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα κομμάτι του μεγάλου επενδυτικού πλάνου της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, με ορίζοντα το 2019, συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνολικές επενδύσεις που έχει υλοποιήσει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, μέλος της Carlsberg (έχει το 51%), εντός του 2017 στο εργοστάσιο της Σίνδου ανέρχονται σε 4,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά την περίοδο 2015-2018 υπολογίζονται συνολικές επενδύσεις ύψους 12,2 εκατ. ευρώ.
O CEO της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Dejan Beko σε συνάντησή του με δημοσιογράφους τόνισε ότι η μητρική Calsberg εμπιστεύεται την Ελλάδα και θεωρεί πως υπάρχει πεδίο και για νέες επενδύσεις στη χώρα. Ενδεικτικό είναι εξάλλου ότι η νέα επένδυση αποτελεί μέρος ενός μεγάλου πλάνου της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, με ορίζοντα το 2019, συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ.

Dejan Beko: Λέμε ναι στην Ελλάδα -Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία
Με αφορμή τη νέα επένδυση, ο CEO της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας κ. Dejan Beko δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε το επόμενο βήμα του επενδυτικού μας πλάνου με μια σημαντική επένδυση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Σίνδου, το ένα από τα δύο ιδιόκτητα εργοστάσια που διαθέτουμε στη χώρα, μας επιτρέπει να κοιτάζουμε το μέλλον θωρακίζοντας την αναπτυξιακή μας πορεία και τη θέση μας ως δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στη χώρα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, προσφέροντας στους καταναλωτές μοναδικά προϊόντα που παράγονται στην χώρα, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους εργαζομένους μας, την ελληνική αγορά μπίρας, αλλά και την ελληνική οικονομία στο σύνολό της».

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επιμένει ελληνικά: Νέα επένδυση 3,2 εκατ. ευρώ στη Σίνδο  | iefimerida.gr 0


O CEO της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Dejan Beko

Η νέα επένδυση αποτελεί μέρος ενός μεγάλου πλάνου της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, με ορίζοντα το 2019, συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ.

Τι δείχνουν οι αριθμοί
Σύμφωνα με τον κ. Beko, οι πωλήσεις αυξάνονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς όταν η συνολική κατανάλωση μπίρας υποχωρεί κατά. Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος δηλώνοντας ότι οι πωλήσεις στο σύνολο του έτους αναμένεται να κλείσουν υψηλότερα από πέρυσι. Ενδεικτικοί της κατάστασης είναι και οι αριθμοί

  • IRI ((πωλήσεις σε όγκο εντός των αλυσίδων super markets):
     Αγορά μπίρας και μηλίτη: -1%
     ΟΖ μερίδιο αγοράς: 31,1%, +3,6 ΜΟΝΑΔΕΣ (YTD Αύγουστος)
  • IRI ((πωλήσεις σε όγκο εντός των αλυσίδων super markets):
    Αγορά mixers: +2%
    OZ μερίδιο αγοράς 36,2%, +5,9 ΜΟΝΑΔΕΣ (YTD Αύγουστος)
  • Στοιχεία υπουργείου (παραγωγή)
    Αγορά μπίρας: -10%
    Προβλεπόμενο μερίδιο αγοράς : 29,1%, +2 ΜΟΝΑΔΕΣ (YTD Αύγουστος)

Στην Ελλάδα η παντεταρισμένη καινοτομία DraughtMaster
Η νέα γραμμή παραγωγής, η οποία ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2017 και βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία, αφορά αποκλειστικά στην πρωτοποριακή, παγκοσμίως πατενταρισμένη καινοτομία DraughtMaster™ της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, η οποία έχει αλλάξει τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά μπύρας προσφέροντας μια μοναδική και ταυτόχρονα οικολογική πρόταση στον τομέα της βαρελίσιας μπύρας. Το σύστημα DraughtMaster™ στηρίζεται στη χρήση πρακτικών, περιορισμένου βάρους βαρελιών «μίας χρήσης», τα οποία δεν περιέχουν αέρα στο εσωτερικό τους και δεν απαιτούν ανθρακικό για το σερβίρισμα της μπύρας. Ως αποτέλεσμα, η μπύρα διατηρεί την ποιότητα και τη φρεσκάδα της για 6 φορές μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με άλλες τεχνολογίες. Παράλληλα, το σύστημα DraughtMasterTM είναι εύκολο στη χρήση και τον καθαρισμό, έχει μειωμένα λειτουργικά κόστη και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς καταργεί το πλύσιμο των βαρελιών.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επιμένει ελληνικά: Νέα επένδυση 3,2 εκατ. ευρώ στη Σίνδο  | iefimerida.gr 1


Σύστημα DraughtMaster: Η οικολογική πρόταση στον τομέα της βαρελίσιας μπύρας

Οι δυνατότητες της νέα μονάδας
Η νέα μονάδα στην οποία παράγονται τα προϊόντα Μythos, Fix, Kaiser, Fix Dark έχει τη δυνατότητα παραγωγής 250 χιλ. εκατολίτρων ετησίως. Η νέα γραμμής παραγωγής, μια επένδυση ύψους 3.2 εκατ. ευρώ, δίνει σημαντική ώθηση στην εγχώρια δραστηριότητα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και ταυτόχρονα ανοίγει προοπτικές για μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών τα επόμενα χρόνια. Υπενθυμίζεται πως το 2017 η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προχώρησε στην παραγωγή τριών νέων προϊόντων, της Fix Άνευ, του ανθρακούχου αναψυκτικού Tuborg Lime Green Tea Soda και του αναψυκτικού επίσης Orange CinnamonSoda.

Η διευθύντρια των δυο εργοστασίων παραγωγής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Κατερίνα Τζίντζιφα ανέφερε από την πλευρά της ότι η δυναμικότητα παραγωγής που έχει αποκτήσει πλέον η Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαμορφώνεται στις 6.000 εκατόλιτρα την ημέρα, ενώ πρόσθεσε πως με την καινούρια γραμμή υπάρχει η δυνατοτητα για 280.000 μπουκάλια την ώρα.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επιμένει ελληνικά: Νέα επένδυση 3,2 εκατ. ευρώ στη Σίνδο  | iefimerida.gr 2

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία απασχολεί πάνω από 450 υπαλλήλους και 2.000 συνεργάτες και προμηθευτές ενώ μόνο πέρυσι έχει καταβάλλει πάνω από 70 εκατ. ευρώ σε φόρους στο ελληνικό κράτος.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επιμένει ελληνικά: Νέα επένδυση 3,2 εκατ. ευρώ στη Σίνδο  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ