Ρίτσαρντ Μπράνσον: Απατεώνας προσπάθησε να μου πάρει 5 εκατ. με κόλπο βγαλμένο από τον Τζέιμς Μποντ - iefimerida.gr

Ρίτσαρντ Μπράνσον: Απατεώνας προσπάθησε να μου πάρει 5 εκατ. με κόλπο βγαλμένο από τον Τζέιμς Μποντ

Αγνωστοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον Μπράνσον (Φωτογραφία: AP/ Ted S. Warren)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάποιος με την περιουσία του Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι λογικό να αποτελεί στόχο απατεώνων. Ενας από αυτούς όμως σκέφτηκε κόλπο που θυμίζει σενάριο ταινίας.

«Αυτή η ιστορία ακούγεται σαν να έχει βγει από βιβλίο του Τζον λε Καρέ ή ταινία του Τζέιμς Μποντ, αλλά δυστυχώς είναι αληθινή», έγραψε στο blog του ο ιδρυτής της Virgin Group, στο οποίο αποκάλυψε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης ύψους εκατομμυρίων δολαρίων.

Πριν από έξι μήνες, η βοηθός του Μπράνσον έλαβε ένα σημείωμα, που φαινόταν ότι ήταν σε επίσημο κυβερνητικό χαρτί, από τον Βρετανό υπουργό Αμυνας Μάικλ Φάλον. Σε αυτό του ζητούσε να επικοινωνήσει επειγόντως μαζί του. Οταν ο Μπράνσον κάλεσε στον τηλεφωνικό αριθμό που αναφερόταν στο σημείο, του είπαν «εμπιστευτικά» ότι είχε απαχθεί από τρομοκράτες ένας Βρετανός διπλωμάτης.

Ο συνομιλητής του, σύμφωνα με τη διήγηση του Μπράνσον, του είπε ότι η βρετανική νομοθεσία δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να δώσει λύτρα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ζητούσαν βοήθεια από Βρετανούς επιχειρηματίες. Ετσι, του ζήτησαν να συνεισφέρει με 5 εκατ. δολάρια.

Προφανώς βέβαια δεν είναι τόσο εύκολο να ξεγελάσει κάποιος τον Μπράνσον. Παρότι η φωνή του συνομιλητή του ήταν ολόιδια με του Βρετανού υπουργού- γράφει ο επιχειρηματίας- εκείνος ήθελε να είναι απόλυτα σίγουρος. Ετσι, τηλεφώνησε στην Ντάουνινγκ Στριτ και ο βοηθός του υπουργού Αμυνας του απάντησε πως ο Φάλον δεν τον είχε καλέσει και ότι κανείς δεν είχε απαχθεί!

Υπήρξε πρόσφατα όμως και δεύτερο περιστατικό. Επειτα από τον τυφώνα Ιρμα, ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας ρώτησε τον Μπράνσον πότε θα του επέστρεφε το δάνειο που είχε ζητήσει για τη στήριξη των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Ομως, γράφει ο Μπράνσον, ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα για κάποιο τέτοιο δάνειο! Γρήγορα ανακάλυψε ότι ο άλλος επιχειρηματίας είχε εξαπατηθεί από κάποιον που υποδύθηκε τον Μπράνσον και του είχε αποσπάσει 2 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρίτσαρντ Μπράνσον Υπουργός Άμυνας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ