MI5: Η Βρετανία αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη απειλή της ιστορίας της από τζιχαντιστές - iefimerida.gr

MI5: Η Βρετανία αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη απειλή της ιστορίας της από τζιχαντιστές

Η Βρετανία αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη απειλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών, δηλώνοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη απειλή στην ιστορία της, από τζιχαντιστές.

Ισλαμιστές μαχητές επιδιώκουν να εξαπολύσουν μαζικές επιθέσεις, τις οποίες πολλές φορές τις σχεδιάζουν μόλις λίγες ημέρες πριν τις εκτελέσουν, σημείωσε ο Αντριου Πάρκερ. Ο επικεφαλής της MI5 σχολίασε ακόμη ότι έπειτα από τις 4 φετινές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρετανία, με τραγικό απολογισμό 36 νεκρούς, η απειλή βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο που έχει συναντήσει ποτέ στα 34 χρόνια καριέρας του σε υπηρεσίες αντικατασκοπείας.

«Η απειλή είναι πιο πολυδιάστατη από όσο έχω συναντήσει ποτέ: σκευωρίες που καταστρώνονται εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, άλλες που κατευθύνονται από το εξωτερικό, σχέδια επιθέσεων στο διαδίκτυο, σύνθετες δολοπλοκίες και άξεστα μαχαιρώματα, μακροχρόνιοι σχεδιασμοί, αλλά και παρορμητικές επιθέσεις», σημείωσε ο Πάρκερ.

«Οι επιθέσεις συχνά μπορεί να επιταχυνθούν από το ξεκίνημά τους, μέσα από το σχεδιασμό τους έως την εκτέλεσή τους σε μόλις λίγες μέρες», τόνισε ο επικεφαλής της MI5. Πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη καταγραφεί μια μεγάλη εισροή Βρετανών μαχητών που επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι βρετανικές αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν επτά ισλαμιστικές επιθέσεις, σύμφωνα με τον Πάρκερ, ενώ σε εξέλιξη είναι 500 επιχειρήσεις, που εμπλέκουν 3.000 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ MI5 τζιχαντιστές επιθέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ