Σόιμπλε κατά Σαμαρά: Ευθύνεται, εν μέρει, για την αναβολή του Eurogroup - iefimerida.gr

Σόιμπλε κατά Σαμαρά: Ευθύνεται, εν μέρει, για την αναβολή του Eurogroup

Σόιμπλε κατά Σαμαρά: Εν μέρει ευθύνεται για την αναβολή του Eurogroup
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει δεσμευτεί ρητά ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις συμφωνηθείσες αποφάσεις σε περίπτωση εκλογικής του νίκης, αποδίδει εν μέρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την αναβολή της συνεδρίασης του Eurogroup.

«H Νέα Δημοκρατία δεν έχει υποσχεθεί με σαφήνεια ότι σε περίπτωση εκλογικής της νίκης θα αφήσει ακέραιες τις συμφωνηθείσες αποφάσεις του προγράμματος περικοπών», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποδίδει δε την αναβολή της συνεδρίασης του Eurogroup εν μέρει και σε αυτό το στοιχείο και κάνει λόγο για «ένα από τα δυσκολότερα σημεία της διαπραγμάτευσης». Τονίζει πάντως ότι «η ευρωζώνη δεν θα αποτύχει σε καμία περίπτωση».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επαναλαμβάνει ότι η ευρωζώνη είναι σήμερα πολύ καλύτερα προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας από ό,τι πριν από δύο χρόνια, καθώς, όπως λέει, οι υπερχρεωμένες χώρες ελέγχουν πλέον καλύτερα τα προβλήματά τους, ενώ υπάρχει το δημοσιονομικό σύμφωνο και δύο μηχανισμοί στήριξης, οι οποίοι δεν υπήρχαν στην αρχή της κρίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ