Δήμος Αθηναίων και ΜΚΟ ενάντια στην σπατάλη τροφίμων -«Μπορούμε στο Τρίγωνο» - iefimerida.gr

Δήμος Αθηναίων και ΜΚΟ ενάντια στην σπατάλη τροφίμων -«Μπορούμε στο Τρίγωνο»

Φωτογραφία: intimenews.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα, Σάββατο 14 Οκτωβρίου από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής 2017, το «Μπορούμε» και το «Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου» του δήμου Αθηναίων ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν μια μεγάλη γιορτή στη διασταύρωση των πεζοδρόμων των οδών Βύσσης & Αιόλου.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού ενάντια στη σπατάλη τροφίμων,καθώς και η ενημέρωση για τον εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο διάσωσης και προσφοράς περισσευούμενου φαγητού.

Παράλληλα, οι Αθηναίοι θα γνωρίσουν ακόμα καλύτερα το Εμπορικό Τρίγωνο και τους νέους πεζόδρομούς του, καθώς και την μοναδική αξία της περιοχής ως εμπορικός προορισμός στην καρδιά της πόλης. Το Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του δήμου της Αθήνας, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχει ήδη οδηγήσει στην αναβάθμιση, τον καθαρισμό και την πεζοδρόμηση δέκα οδών του Εμπορικού Τριγώνου.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια συλλογική προσπάθεια και να συμβάλουν άμεσα στη διάσωση και κοινωφελή προσφορά τροφίμων. Με περισσευούμενα φρούτα και λαχανικά που θα έχουν διασώσει οι εθελοντές του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή», με πολλή θετική ενέργεια και δημιουργικότητα, θα ετοιμάσουμε θρεπτικές και ευφάνταστες σαλάτες που θα προσφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων για τη στήριξη συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Τους συμμετέχοντες θα πλαισιώσουν με τη δημιουργική τους καθοδήγηση και έμπνευση οι σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, Μιχάλης Ηρωγλίδης και Στέλιος Μαστοράκος.

Παράλληλα, οι μικροί φίλου που θα βρεθούν στο χώρο, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη σπατάλη τροφίμων, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά μέσα από δημιουργικές και ευχάριστες δραστηριότητες, παρέα με τους εθελοντές του προγράμματος «Μπορούμε στο Σχολείο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ