Γενς Βάιντμαν: Σημαντικές οι αποφάσεις, αλλά σημαντικότερη η εφαρμογή τους - iefimerida.gr

Γενς Βάιντμαν: Σημαντικές οι αποφάσεις, αλλά σημαντικότερη η εφαρμογή τους

Καλές οι αποφάσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σημαντικό βήμα », χαρακτήρισε τις πρόσφατες αποφάσεις που πήρε η Ελλάδα, ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν. Διευκρίνισε όμως, ότι ακόμη πιο σημαντικό είναι να εφαρμοσθούν, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στη συμμετοχή των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης στο κούρεμα χρέους.

Ο Γενς Βάιντμαν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Χάντελσμπλατ», συγκεκριμένα είπε πως «αυτό που αποφασίστηκε (από το ελληνικό κοινοβούλιο) αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, όμως αυτό που μετράει στο τέλος είναι η εφαρμογή των μέτρων». Και συνέχισε λέγοντας πώς «γι' αυτό χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τα μέτρα αυτά και ένας πληθυσμός που θα τα δεχτεί».

Ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανγκ, ο οποίος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επανέλαβε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στη συμμετοχή των κεντρικών τραπεζών σε ένα προγραμματισμένο «κούρεμα», το οποίο αποσκοπεί στη μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020 από το 160% που είναι τώρα. Και διευκρίνισε λέγοντας πώς «το βασικό σημείο είναι ότι δεν μας επιτρέπεται να απαρνηθούμε αιτήματα έναντι ενός κράτους. Αυτό θα συνιστούσε μια μορφή χρηματοδότησης με νομισματικά μέσα αυτού του κράτους».

Ο Xενς Βάιντμαν προσέθεσε εξάλλου στη συνέντευξή του ότι η Μπούντεσμπανκ θα πρέπει να καταβάλει χαμηλότερο ποσό από τα ετήσια κέρδη της στα κυβερνητικά ταμεία απ' ό,τι προηγουμένως λόγω της ανάγκης για υψηλότερα αποθεματικά σε μια εποχή αυξημένου κινδύνου στην ευρωζώνη.

Ωστόσο ο Γάλλος Μπενουά Κερ, που είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε χθες ότι τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ