Αυτή η φωτογραφία είναι η απόδειξη ότι κάποιος μπορεί να έχει κατάθλιψη ακόμη κι αν δείχνει χαρούμενος - iefimerida.gr

Αυτή η φωτογραφία είναι η απόδειξη ότι κάποιος μπορεί να έχει κατάθλιψη ακόμη κι αν δείχνει χαρούμενος

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάθλιψη είναι μια σοβαρή διαταραχή της ψυχικής διάθεσης. Συχνά μεταμφιεσμένη και με τους μισούς ασθενείς να μην την αντιμετωπίζουν, είναι μια ψυχική διαταραχή που δεν έχει να κάνει με το πως φαινόμαστε, αλλά με το πως νιώθουμε.

Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγο για «Παγκόσμια επιδημία», οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Οι πάσχοντες από κατάθλιψη ξεπερνούν τα 154 εκατομμύρια. Μέχρι το 2020 η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Η κατάθλιψη μπορεί να «χτυπήσει» την πόρτα εξαιτίας λόγων που δεν περνούν από το χέρι του ανθρώπου. Η απώλεια ενός αγαπημένου, η απόλυση ή τα οικονομικά προβλήματα, μπορεί να την προκαλέσουν.

Υπάρχουν όμως και μικρές, καθημερινές συνήθειες, που επίσης επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεσή μας, χωρίς να το αντιληφθούμε.

Στην πραγματικότητα, επειδή οι ψυχικές ασθένειες είναι συχνά αόρατες, μπορεί να είναι δύσκολο να πει κανείς με την πρώτη ματιά ότι κάποιος περνάει δύσκολα.

Δείτε τι έκανε μια γυναίκα στο Instagram για να δείξει ότι μπορεί κάποιος να έχει κατάθλιψη ακόμα κι αν χαμογελάει στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατάθλιψη ψυχική υγεία χαμόγελο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ