Ψάχνουν το νέο χρυσό κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο - iefimerida.gr

Ψάχνουν το νέο χρυσό κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο

Ψάχνουν το νέο χρυσό κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πρόσω ολοταχώς» έχει βάλει η Κύπρος για τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για τους υδρογοάνθρακες καθώς θα δωθούν άδειες σε 12 από τα 13 οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ. Την προσεχή Παρασκευή θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου, το ενδιαφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας δημοσιοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην έκδοση της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν εντός 90 ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, δηλαδή από τις 11 Φεβρουαρίου.

Οι διαθέσιμες περιοχές στα 12 οικόπεδα της ΑΟΖ, πλην της «Αφροδίτης» όπου διεξάγει έρευνες η Noble Energy, οριοθετούνται με συγκεκριμένες γεωγραφικές συντεταγμένες, ενώ αρμόδιο για τη χορήγηση των αδειών είναι το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου.

Επίσης, η Κυπριακή Δημοκρατία πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους ότι τα κριτήρια που θα καθορίζουν τη χορήγηση αδειών αναζήτησης, εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων είναι αφενός, οι τεχνικές και οικονομικές δυνατότητες των αιτούντων και αφετέρου, οι τρόποι με τους οποίους ο αιτών προτίθεται να εκτελέσει τις δραστηριότητες, που προβλέπονται στην άδεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ