Μαδρίτη: Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό της Καταλονίας - iefimerida.gr

Μαδρίτη: Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό της Καταλονίας

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ισπανική κυβέρνηση χαρακτήρισε ως εκβιασμό το διάγγελμα του ηγέτη της Καταλονίας και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε αυτόν.

«Ηταν ένας εκβιασμός προς το κράτος σε ζωντανή μετάδοση. Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό, δεν θα τον επιτρέψουμε», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με την ABC, ενώ έκαναν λόγο για «σιωπηρή ανακήρυξη ανεξαρτησίας» από τον Κάρλες Πουτζδεμόντ.

Στην ομιλία του, στο καταλανικό κοινοβούλιο, ο Πουτζδεμόντ δήλωσε ότι «παγώνει» την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας, για χάρη του διαλόγου με την ισπανική κυβέρνηση. Ομως, η Μαδρίτη έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι δεν θα μπει σε διαδικασία μεσολάβησης.

«Δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο ότι οι Καταλανοί τάχθηκαν υπέρ της ανεξαρτησίας. Ούτε είναι επιτρεπτό να γίνεται μία σιωπηρή ανακήρυξη ανεξαρτησίας και μετά να μείνει σιωπηρά σε εκκρεμότητα», τόνισαν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ