Γνωστοί και ελεύθεροι οι κουκουλοφόροι που κάνουν μπάχαλο την Αθήνα - iefimerida.gr

Γνωστοί και ελεύθεροι οι κουκουλοφόροι που κάνουν μπάχαλο την Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συλλαμβάνονται, προσάγονται, συντάσσονται δικογραφίες, παρουσιάζονται στο δικαστήριο, λαμβάνουν τακτική δικάσιμο και αφήνονται ελεύθεροι. Για να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή, στην επόμενη πορεία.

Ο λόγος για τους κουκουλοφόρους οι οποίοι όλο και συχνότερα πλέον προκαλούν επεισόδια και εκτεταμένες καταστροφές στην Αθήνα καθώς παρότι είναι γνωστοί, τουλάχιστον στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κυκλοφορούν ελεύθεροι εκμεταλλευόμενοι τις τεράστιες αδυναμίες απονομής δικαιοσύνης που υπάρχει στη χώρα μας.

Η αστυνομία, όπως αποκαλύπτει σήμερα το vima.gr τα τελευταία δύο χρόνια έχει συλλάβει περισσότερους από 1.300 κουκουλοφόρους διαδηλωτές που οποίους έχει παραπέμψει στη Δικαιοσύνη. Τα δικαστήρια όμως δεν τους προφυλακίζουν και τους ορίζουν τακτική δικάσιμο. Αυτό πρακτικά με βάση τα δεδομένα που ισχύουν στην Ελλάδα σημαίνει ότι, στην καλύτερη περίπτωση, η δίκη τους θα γίνει μετά από αρκετά χρόνια. Οι αναβολές, οι απεργίες των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων σε συνδυασμό με το φόρτο των Δικαστηρίων οδηγούν τις υποθέσεις στις καλένδες.

Και όταν φτάσει η ώρα της εκδίκασης, μετά από καιρό τότε είναι δύσκολο να υπάρχουν οι μάρτυρες εκείνοι αστυνομικοί ή και πολίτες οι οποίοι θα καταθέσουν τα αποδεικτικά στοιχεία που θα καταδικάσουν τους κουκουλοφόρους.

Για παράδειγμα, όσοι έχουν συλληφθεί για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αθήνα το 2008 δεν έχουν δικαστεί ακόμη με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ενδεχομένως να συμμετείχαν και στις καταστροφές των περασμένων ημερών.

Ετσι, συντηρείται ένας φαύλος κύκλος που ευθύνεται για τις εικόνες του χάους και της καταστροφής που σημειώνονται όλο και συχνότερα πλέον στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ