Ανασχηματισμός και εκλογές τον Απρίλιο - iefimerida.gr

Ανασχηματισμός και εκλογές τον Απρίλιο

Ανασχηματισμός και εκλογές τον Απρίλιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής προανήγγειλε χθες πως οι κάλπες θα στηθούν τον Απρίλιο. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε «Η κυβέρνηση πρώτα θα ολοκληρώσει τον Μάρτιο το έργο της και θα γίνουν εκλογές τον Απρίλιο». Ο κ. Καψής τόνισε όμως πως μέχρι τότε μεσολαβούν τρεις διαβολοβδομάδες.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει ο συντονισμός της κυβέρνησης να είναι άψογος και ταχύτατος, όπως και η συνεργασία ανάμεσα στους υπουργούς, γεγονός που καθιστά δύσκολο έναν ευρύ ανασχηματισμό από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξουν μικρές αλλαγές, ίσως και παραμονή των υφυπουργών που παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση.

Με τον τρόπο αυτό διαψεύδονται τα σενάρια ότι ο κ. Παπαδήμος έχει λάβει το πράσινο φως για να σχηματίσει ένα νέο υπουργικό συμβούλιο αποτελούμενο από τεχνοκράτες.

Την ίδια στα δύο κόμματα που συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβήρνηση οι θέσεις τους για το πότε θα στηθούν οι κάλπες παραμένουν σταθερές. Από τη μία πλευρά η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, παρά τη διαγραφή 21 βουλευτών μετά την ψηφοφορία της Κυριακής δεν κάνουν βήμα πίσω και επιμένουν πως με την ολοκλήρτωση του PSI πρέπει η χώρα να πάει σε εκλογές.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Μπεγλίτης με δηλώσεις του υποστήριξε πως στις παρούσες συνθήκες δεν νοούνται εκλογές και τάχθηκε εμμέσως υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ