Κεντροαριστερά: Νέες διαφωνίες για την ημερομηνία των εκλογών -Στις 12/11 έχει μαραθώνιο Αθήνας - iefimerida.gr

Κεντροαριστερά: Νέες διαφωνίες για την ημερομηνία των εκλογών -Στις 12/11 έχει μαραθώνιο Αθήνας

Φωτογραφία αρχείου: ACTION IMAGES
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέοι... πονοκέφαλοι για την Κεντροαριστερά αυτή τη φορά για την ημερομηνία των εκλογών.

Η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να διεξαχθούν οι εκλογές στις 5 Νοεμβρίου και στις 12 ο δεύτερος γύρος εφόσον κάποιος υποψήφιος δεν πιάσει το +50%.

Σήμερα ωστόσο, στα επιτελεία των υποψηφίων κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η Φώφη Γεννηματά προκρίνει ως προσφορότερη ημερομηνία για την διεξαγωγή του πρώτου γύρου, την 12η Νοεμβρίου, μία εβδομάδα μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι αντιδρούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με το επιχείρημα ότι τότε διεξάγεται ο μαραθώνιος της Αθήνας ο οποίος θα κόψει την πρωτεύουσα στη μέση και θα δημιουργήσει προβλήματα στους ψηφοφόρους που θα θελήσουν να προσέλθουν στην κάλπη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης... διοργανώνει τον μαραθώνιο, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συμμετάσχει, ενώ αρνητικός είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ας μετατεθεί ακόμη μια εβδομάδα να πάμε 19 και 26 Νοεμβρίου» αντιτείνουν τα επιτελεία των προαναφερθέντων.

Ωστόσο από την Χ. Τρικούπη και το επιτελείο Γεννηματά, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην ημερομηνία. «Η απόφαση της επιτροπής δεν έχει αλλάξει, οι εκλογές έχουν ορισθεί για τις 5 και 11 Νοεμβρίου» λένε. Στην ερώτηση αν οι εταιρείες Wind και OTS που ανέλαβαν την τεχνική διαδικασία έχουν θέσει κάποιο θέμα αναβολής κατά μία εβδομάδα, απαντούν: «Δεν υπάρχει, προς το παρόν, τεκμηριωμένη απαίτηση και ανάγκη για αναβολή. Αν εγγράφως κάποια από τις εταιρείες το ζητήσει θα το αντιμετωπίσουμε τότε». Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, θυμίζουν ωστόσο ότι «η δική μας πρόταση αρχικά ήταν για 15 και 22 Οκτωβρίου και με πρόταση δική τους και επιμονή του Ποταμιού, ορίστηκαν οι ημερομηνίες 5 και 12 Νοεμβρίου με ομόφωνη απόφαση. Και τότε γνώριζαν ότι θα υπάρχει ο μαραθώνιος της Αθήνας». Συμπληρώνουν δε ότι η διεξαγωγή του μαραθωνίου δρόμου δεν συνιστά ανυπέρβλητο εμπόδιο. «Θα κοπεί για 3 ώρες η κυκλοφορία σε ένα κομμάτι του κέντρου σε μια 12ωρη κυκλοφορία, πανελλαδικού χαρακτήρα» λένε στη Χ. Τρικούπη.

Η απάντηση του Ποταμιού

Απαντώντας στα όσα είπαν συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο iefimerida.gr το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση με αιχμές κατά του επιτελείου Γεννηματά και επαναφέρει την πρόταση του Στ. Θεοδωράκη να μην γίνει εκλογική διαδικασία στις 12 Νοεμβρίου λόγω του Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το Ποτάμι:

«Για τον μεγάλο μαραθώνιο της Αθήνας, το επιτελείο της κυρίας Γεννηματά λέει: «θα κοπεί για 3 ώρες η κυκλοφορία σε ένα κομμάτι του κέντρου». Mα καλά δεν έχον ούτε ένα νέο που να έχει πάρει μέρος στο μαραθώνιο; Ούτε έναν! Έλεος! Ως προς την ουσία τώρα: όντως η κυρία Γεννηματά επέμενε να γίνουν οι εκλογές άρον άρον στις 15 και 22 Οκτωβρίου και με επιμονή του Ποταμιού συμφωνήθηκε να γίνουν Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, όταν δηλαδή θα έχουν εξασφαλιστεί οι συνθήκες για μια εκλογή μαζική και τεχνικά άρτια. Και από τον Νοέμβρη εξαιρέσαμε την 12η του μηνός καθότι όπως έγραψε και ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στου Facebook (από τις 9 Σεπτεμβρίου) "τότε όλοι τρέχουμε ή χειροκροτάμε αυτούς που τρέχουν"».

Κόντρα και για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία

Το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας εξακολουθούν να το θέτουν τόσο ο Στ. Θεοδωράκης, ο Γ. Ραγκούσηςκαι ο Γιάννης Μανιάτης ο οποίος επίσης ζητά μετ’ επιτάσεως τα 13 debates

«Φοβούνται τα debates όσοι φοβούνται τον διάλογο και την δημοκρατία. Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει ουσιαστικός πολιτικός διάλογος ώστε να συζητηθούν με όλους τους υποψηφίους και με την κοινωνία και μάλιστα σε περιφερειακό επίπεδο τα μεγάλα θέματα της χώρας» σημειώνει ο Γ. Μανιάτης.

Ωστόσο το θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την Φώφη Γεννηματά θεωρείται «λήξαν» καθώς οι εταιρείες το έχουν αποκλείσει ως δυνατότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ