Πελεγρίνης: Η Πολιτεία ήταν ενήμερη για την κατάληψη, αλλά μας άφησε στην τύχη μας - iefimerida.gr

Πελεγρίνης: Η Πολιτεία ήταν ενήμερη για την κατάληψη, αλλά μας άφησε στην τύχη μας

Πελεγρίνης: Η Πολιτεία ήταν ενήμερη για την κατάληψη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμέσως μετά τη λήξη της κατάληψης της Νομικής Σχολής Αθηνών σήμερα το πρωί, ο Πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης πέρασε στην αντεπίθεση, τονίζοντας ότι οι πρυτανικές αρχές είχαν ειδοποιήσει εγγράφως την Αστυνομία για την κατάληψη και την ανάγκη επέμβασης, με τρία διαδοχικά έγγραφα, χωρίς να πάρουν καμία ειδοποίηση ή επίσημη ενημέρωση από τους εκπροσώπους της.

Συγκεκριμένα έδωσε στη δημοσιότητα, τα τρία έγγραφα που είχε αποστείλει στην Αστυνομία. χωρίς όμως «καμία ανταπόκριση εκ μέρους τους ούτε καν επικοινωνία». Και συνέχισε ρίχνοντας ανοιχτά το φταίξιμο στην Πολιτεία «ως εκ τούτου η κατάσταση που δημιουργήθηκε στο κτίριο της ΝΟΠΕ οφείλεται στην αβελτηρία των Πολιτείας - και μόνον σ' αυτήν». «Λυπούμαι» είπε χαρακτηριστικά ο πρύτανης «διότι μία ακόμη φορά η Πολιτεία άφησε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην τύχη του».

Στις επιστολές που απέστειλε στην Πολιτεία, ενημέρωνε ότι δεν έχει πρόσβαση στο κτίριο της Νομικής, καλούσε τις αρχές να προβούν σε όλες τις δέουσες ενέργειες, ενημέρωνε για την αδυναμία πρόσβασης σε αυτό, ενώ από τις 9 Φεβρουαρίου ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης παρακαλούσε τις αρχές να προβούν «σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διαφύλαξη των κτηρίων του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας».

Κατά τον απολογισμό των ζημιών που έκαναν σήμερα ο κοσμήτορας και οι πρυτανικές αρχές διαπιστώθηκε ότι έχουν κλαπεί οι 10 από τους 16 προτζέκτορες, έχουν καταστραφεί όλες οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις και έχουν κλαπεί όλα τα μικρόφωνα. Όλοι οι πυροσβεστήρες έχουν αφαιρεθεί και προφανώς είχαν χρησιμοποιηθεί ως «όπλα».

Μέσα σε αίθουσα μυρίζει έντονα βενζίνη, κάτι που κάνει τους καθηγητές να υποπτεύονται ότι ενδεχομένως εκεί παρασκευάστηκαν μολότοφ. Σε άλλες αίθουσες βρήκαν υπολείμματα εστιών φωτιάς. Επίσης, όλα τα μάρμαρα που υπήρχαν μέσα ήταν σπασμένα, ενώ στους τοίχους είναι γραμμένα υβριστικά συνθήματα.

Οι ενδιάμεσες πόρτες ασφαλείας που τοποθετήθηκαν ανάμεσα στις αίθουσες φαίνεται πώς «έσωσαν» τους υπόλοιπους χώρους της Σχολής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ