Έληξε μετά από τέσσερις ημέρες η κατάληψη της Νομικής - iefimerida.gr

Έληξε μετά από τέσσερις ημέρες η κατάληψη της Νομικής

Έληξε μετά από τέσσερις ημέρες η κατάληψη της Νομικής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έληξε τα ξημερώματα η κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, που είχε ξεκινήσει από ομάδες φοιτητών και πολιτών το απόγευμα της Πέμπτης. Κατά την καταγραφή των ζημιών διαπιστώθηκε η κλοπή τεχνολογικού εξοπλισμού και μεγάλες φθορές στο εσωτερικό του κτιρίου.

Κατά τον απολογισμό των ζημιών που έκαναν σήμερα ο κοσμήτορας και οι πρυτανικές αρχές διαπιστώθηκε ότι έχουν κλαπεί οι 10 από τους 16 προτζέκτορες, έχουν καταστραφεί όλες οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις και έχουν κλαπεί όλα τα μικρόφωνα. Όλοι οι πυροσβεστήρες έχουν αφαιρεθεί και προφανώς είχαν χρησιμοποιηθεί ως «όπλα».

Μέσα σε αίθουσα μυρίζει έντονα βενζίνη, κάτι που κάνει τους καθηγητές να υποπτεύονται ότι ενδεχομένως εκεί παρασκευάστηκαν μολότοφ. Σε άλλες αίθουσες βρήκαν υπολείμματα εστιών φωτιάς. Επίσης, όλα τα μάρμαρα που υπήρχαν μέσα ήταν σπασμένα, ενώ στους τοίχους είναι γραμμένα υβριστικά συνθήματα.

Οι ενδιάμεσες πόρτες ασφαλείας που τοποθετήθηκαν ανάμεσα στις αίθουσες φαίνεται πώς «έσωσαν» τους υπόλοιπους χώρους της Σχολής.

Στο μεταξύ, για «μεροληπτική συμπεριφορά απέναντι τους» επικρίνουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών ορισμένα ΜΜΕ, που μετέδωσαν ότι «αδράνησαν οι πρυτανικές αρχές» και ακριβώς γι'αυτό το λόγο ο πρύτανης Θεόδωρος Πελεγρίνης, εξέδωσε σήμερα σχετική ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «ψεύδη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ