«Οκτώβρης»: Διαβάζουμε πρώτοι το βιβλίο του China Miéville για την επανάσταση που συντάραξε τον κόσμο

Ο China Miéville ξαναγράφει την ιστορία της Ρωσικής Επανάστασης σε ένα συγκλονιστικό αφήγημα που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα.

Τον Φεβρουάριο του 1917 η Ρωσία ήταν ακόμη μια αυταρχική μοναρχία. Εννέα μήνες αργότερα μετατράπηκε στο πρώτο σοσιαλιστικό κράτος της παγκόσμιας ιστορίας. Πώς συνέβη αυτή η απίστευτη μεταμόρφωση;

Ο συγγραφέας αφηγείται την πορεία προς την μεγάλη επανάσταση, από τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο του 1917. Στις σελίδες του βιβλίου συναντάμε τα οικεία ονόματα και τα γνωστά γεγονότα, τους καβγάδες ανάμεσα στους αγωνιστές των πόλεων και τις συγκρούσεις στις ακριτικές περιοχές της απέραντης αυτοκρατορίας, τις μεγάλες αλλαγές και τις ξεχασμένες λεπτομέρειες.

«Αν και δεν είμαι, ελπίζω, δογματικός ή στερημένος από κριτική ματιά, είμαι μεροληπτικός. Στο ιστορικό αφήγημα που ακολουθεί έχω τους κακούς και τους καλούς μου. Αλλά, μολονότι δεν παριστάνω ότι κρατώ ουδέτερη στάση, έχω μοχθήσει να είμαι δίκαιος, και ελπίζω ότι αναγνώστες ποικίλων πολιτικών αντιλήψεων θα εκτιμήσουν την εξιστόρησή μου» σημειώνει ο China Miéville στον πρόλογο του βιβλίου.

Το βιβλίο του China Miéville «Οκτώβρης, Η Ιστορία της Ρωσικής Επανάστασης» κυκλοφορεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη.

Διαβάστε εδώ τις πρώτες σελίδες του βιβλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλίο ibooks

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ