Η φωτογραφία με το χαμόγελο μικρού παιδιού, σκονισμένο, στα ερείπια, μετά από βομβαρδισμό [εικόνες] - iefimerida.gr

Η φωτογραφία με το χαμόγελο μικρού παιδιού, σκονισμένο, στα ερείπια, μετά από βομβαρδισμό [εικόνες]

Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το πρόσωπο ασπρισμένο από τη σκόνη των ερειπίων ένα παιδί στυλώνει μέσα στο σκοτάδι που το περιβάλλει το βλέμμα του στους σωτήρες του χαμογελώντας. «Είμαι ζωντανός», τους λέει, την ώρα που το ανασύρουν...

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα που έκανε το γύρο του κόσμου μέσω του Facebook:

«Το χαμόγελό μου είναι πιο ισχυρό απ’ όλα τα όπλα σας – από τον πόλεμό σας. Γ@ώ τον κόσμο, τον Άσαντ και τη Ρωσία», σχολιάζει στην ανάρτησή του ο Σύρος ακτιβιστής και δημοσιογράφος Abdalaziz Alhamza.

Η φωτογραφία με το χαμόγελο μικρού παιδιού, σκονισμένο, στα ερείπια, μετά από βομβαρδισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η συγκλονιστική φωτογραφία τραβήχτηκε, σύμφωνα με Σύρους ακτιβιστές, στην πόλη Jisr al Shugour, της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία. Η αεροπορική επιδρομή, που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή του παιδιού, έγινε την περασμένη Τρίτη λίγο μετά τη δύση του ηλίου. Την ίδια μέρα έχασαν τις ζωές τους τέσσερα παιδιά σε ανάλογους βομβαρδισμούς, πάνω από 12 τραυματίστηκαν.

Από την περασμένη εβδομάδα η ρωσική πολεμική αεροπορία πύκνωσε τις επιθέσεις στην περιοχή και σύμφωνα με την οργάνωση γιατρών UOSSM η Ιντλίμπ κινδυνεύει να γίνει «νέο Χαλέπι». Περισσότεροι από 100 άμαχοι σκοτώθηκαν στις πάνω από 100 αεροπορικές επιδρομές από το περασμένο Σάββατο μέχρι την Τρίτη.

Η φωτογραφία με το χαμόγελο μικρού παιδιού, σκονισμένο, στα ερείπια, μετά από βομβαρδισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Διασώστες της οργάνωσης "White Helmets" επιχειρούν να ανασύρουν από τα ερείπια επιζώντες μετά από ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό στο Χαν Σεϊχούν την περασμένη Κυριακή (Φωτογραφία: ΑΡ)

Στο στόχαστρο, καταγγέλλουν, ακτιβιστές, μπαίνουν ακόμη και σχολεία και νοσοκομεία, όπως εκείνο στο Καφρ Ναμπλ, που μετατράπηκε σε σωρό ερειπίων στις 06:30 το πρωί τοπική ώρα της περασμένης Τρίτης. Στο τριώροφο κτίριο περιθάλπονταν μηναίως περίπου 4.000 ασθενείς από την περιφέρεια των 600.000 κατοίκων, ενώ γίνονταν κάπου 400 εγχειρήσεις.

Le danger continue pour nos médecins en #Syrie, un hôpital bombardé par 3 raids aériens aujourd'hui à 6:30 à #KafrNabel #DoctorinDanger pic.twitter.com/UMrHaCDRY2

Άλλα τέσσερα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής δέχθηκαν επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα. Κι απ’ αυτά μόνον ένα εξακολουθεί να λειτουργεί...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ