Πεσκόφ: Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι εσωτερικό θέμα της Γερμανίας - iefimerida.gr

Πεσκόφ: Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι εσωτερικό θέμα της Γερμανίας

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση ότι η άνοδος του ακροδεξιού κόμματος στις γερμανικές εκλογές (AfD) είναι καθαρά εσωτερικό θέμα της Γερμανίας, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα.

Μάλιστα, ερωτηθείς για το ποσοστό που πήρε το κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι «Αναμφίβολα φυσικά αυτό είναι εσωτερική υπόθεση της Γερμανίας. Ο πρόεδρος μας πάντα επισημαίνει ότι η Μόσχα αντιμετωπίζει με σεβασμό τις επιλογές που κάνουν οι ψηφοφόροι στην μία ή την άλλη χώρα και δεν θεωρεί σκόπιμο με κάποιο τρόπο να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα».

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις προοπτικές που μπορούν να έχουν παρόμοια ακροδεξιά κόμματα στην Ρωσία, ο Πεσκόφ τόνισε χαρακτηριστικά ότι η «διάταξη των πολιτικών κομμάτων στην Ρωσία είναι αρκετά σταθερή. Υπάρχει το κόμμα «Ενιαία Ρωσία» που κατέχει ηγετική θέση. Ο αριθμός των κομμάτων στην χώρα μας είναι τεράστιος» είπε ο Πεσκόφ, για να προσθέσει ότι «στην χώρα μας η επιρροή των ακροδεξιών κομμάτων στο εκλογικό σώμα είναι ελάχιστη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ