Πόσα ψάρια έχουμε; Η απάντηση έρχεται από το... Google Earth! - iefimerida.gr

Πόσα ψάρια έχουμε; Η απάντηση έρχεται από το... Google Earth!

Απάντηση για το πόσα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας έχουμε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ποσοστό 30% υποεκτιμά η Ελλάδα τη συνολική της παραγωγή ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας, σύμφωνα με έρευνα Καναδών επιστημόνων που διεξήχθη μέσω... Google Earth!

Καναδοί επιστήμονες, χρησιμοποίησαν το Google Earth για να κάνουν μια εκτίμηση των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας στη Μεσόγειο.

Συνολικά, μέσω Google Earth, καταμετρήθηκαν 20.976 μεσαίου μεγέθους και άλλοι 248 πολύ μεγαλύτεροι κλωβοί ιχθυοκαλλιέργειας στη Μεσόγειο.

Περίπου οι μισοί κλωβοί εντοπίστηκαν στις ακτές της Ελλάδας (49%) και σχεδόν το ένα τρίτο στην Τουρκία (31%).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, και οι δύο χώρες στα νούμερα που δίνουν φαίνεται να υποεκτιμούν τη συνολική εθνική παραγωγή ιχθυοκαλλιέργειάς τους. Οι εκτιμώμενες αποκλίσεις της ετήσιας παραγωγής, βάση των στοιχείων από το Google Earth, είναι γύρω στο 30% για την Ελλάδα και στο 18% για την Τουρκία.

Ναι, λοιπόν, οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι ορατές μέσα από τις δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης που προσφέρει το Google Earth. Τελικά δεν φαίνεται μόνο το Σινικό Τείχος από το διάστημα, αλλά και οι ιχθυοκαλλιέργειες.

Είναι η πρώτη στον κόσμο μελέτη της ελεγχόμενης ιχθυοπαραγωγής που γίνεται μέσω δορυφόρων.

Η νέα έρευνα, κατά τους επιστήμονες, δείχνει για μια ακόμη φορά τις μεγάλες- και όχι ακόμα αξιοποιημένες πλήρως- δυνατότητες του Google Earth για τη συλλογή και την επαλήθευση μιας μεγάλης ποικιλίας δεδομένων, καθώς και τη διασταύρωση των επίσημων κρατικών στοιχείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ