Ανιαρές οι εκλογές στη Γερμανία: Γιατί η Μέρκελ μιλάει για σούπα, μπύρες, σαλάμια [εικόνες] - iefimerida.gr

Ανιαρές οι εκλογές στη Γερμανία: Γιατί η Μέρκελ μιλάει για σούπα, μπύρες, σαλάμια [εικόνες]

Προεκλογικές αφίσες στους δρόμους του Βερολίνου. Πηγή φωτό: AP/ Michael Probst
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εκλογές στη Γερμανία είναι προ των πυλών και πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για την πιο βαρετή προεκλογική περίοδο με τους bookers να δίνουν το προβάδισμα στην Μέρκελ. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που οι πολιτικοί προχωρούν σε τόσες αποκαλύψεις, προκειμένου να κερδίσουν έδαφος, σε μια προεκλογική περίοδο που εξακολουθεί να προκαλεί εκπλήξεις.

Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό της Μέρκελ και πόσο σκληρά πάλεψε ο πολιτικός της αντίπαλος, Κρίστιαν Λίντνερ για να είναι fit; Αυτές είναι μερικές από τις αποκαλύψεις που έκαναν οι πολιτικοί κατά την προεκλογική τους εκστρατεία στη Γερμανία.

Μαγειρέψτε όπως η καγκελάριος

Οκτώ χρόνια αφότου αποκάλυψε πως φτιάχνει «καταπληκτική πατατόσουπα», η Μέρκελ αποκάλυψε τελικά τη συνταγή της.

«Πάντα διαλύω τις πατάτες με το ειδικό μηχάνημα και όχι στο μπλέντερ» δήλωσε στο περιοδικό Bunte τον Αύγουστο, η ισχυρότερη γυναίκα της Ευρώπης.

Αγαπημένα ζώα, φαγητά και συνήθειες της Μέρκελ
Μπορεί να είχε θερμά λεκτικά επεισόδια με τους πολιτικούς της αντιπάλους, να έχει απαντήσει σε χιλιάδες ερωτήσεις δημοσιογράφων, αλλά ποτέ δεν έχει αποκαλύψει τόσα πολλά για τον εαυτό της, όπως έκανε σε μια μοναδική συνέντευξη Τύπου την Κυριακή.

Μέσα από 57 ερωτήσεις που δέχτηκε από παιδιά, τα περισσότερα ηλικίας κάτω των 12 ετών, μάθαμε πως τα αγαπημένα ζώα της Μέρκελ είναι «οι σκαντζόχοιροι, οι ελέφαντες και οι λαγοί», το αγαπημένο της φαγητό είναι τα «σπαγγέτι μπολονέζ» και το αγαπημένο της χόμπι είναι η «καλλιέργεια πατάτας». Επίσης, προτιμά να φορά μια «ωραία ζακέτα» και «πολύ άνετα παπούτσια» και θα προτιμούσε να είναι «αστροναύτης που θα πετά πάνω από τη Γη».

Ανιαρές οι εκλογές στη Γερμανία: Γιατί η Μέρκελ μιλάει για σούπα, μπύρες, σαλάμια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι αποκαλύψεις όμως της Μέρκελ δε σταμάτησαν εκεί. Απαντώντας σε πολίτες αντί για δημοσιογράφους στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε πως προτιμά το σαλάμι από τη σοκολάτα: «Δεν μου αρέσει τόσο η σοκολάτα, τρώω μόνο ένα κομμάτι την εβδομάδα. Έχω άλλο πάθος, προτιμώ το σαλάμι» και στη συνέχεια αποκάλυψε πως περιμένει πώς και πώς να φορέσει και πάλι τζιν παντελόνι, μόλις αποχωρήσει από την πολιτική.

Αυστηρή δίαιτα
Ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ, του οποίου οι ευφάνταστες ασπρόμαυρες προεκλογικές αφίσες έχουν συγκριθεί με τις διαφημίσεις του Calvin Klein, αποκάλυψε τη μάχη που έδινε με τα κιλά στην εφηβεία.
«Στα 14 ζύγιζα σχεδόν 100 κιλά, αλλά ήμουν περίπου 10 εκατοστά πιο κοντός από τώρα» δήλωσε ο 38χρονος πολιτικός στην εφημερίδα Bild.


Μετά από μια αυστηρή δίαιτα και εντατικό πρόγραμμα jogging, ο Λίντνερ λέει πως έχασε 30 κιλά.

Viele Menschen haben die Politik des Auf-der-Stelle-Tretens in Deutschland genauso satt wie wir. CL #BPT17 pic.twitter.com/gVwEbRQFbO


«Τώρα είμαι 1,86 εκατοστά και ζυγίζω 80 κιλά» δήλωσε ο Λίντνερ, του οποίου οι προεκλογικές αφίσες έχουν αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με πιο χαρακτηριστικό το «Κάθε 11 δευτερόλεπτα, ένας φιλελεύθερος ερωτεύεται τον εαυτό του».

Επαναφορά του γυμνισμού
Ο υποψήφιος του κόμματος της άκρας αριστεράς, Linke, Γκρέγκορ Γκίσι, καταδίκασε την κατάρρευση του γυμνισμού στη Γερμανία και έκανε εκστρατεία για την αναβίωσή του, όπως δήλωσε στο περιοδικό Playboy τον Αύγουστο.

«Θα μιλήσω με τους τοπικούς πολιτικούς μας για να δούμε αν προσφέρουν γυμνισμό στις κοινότητές τους» δήλωσε στην εφημερίδα Bild, διαμαρτυρόμενος πως οι γυμνιστές απειλούνται όλο και περισσότερο.

Ερωτηθείς όμως αν θα έβγαζε τα ρούχα του για να κάνει ηλιοθεραπεία σε μια λίμνη του Βερολίνου, ο Γκίσι απάντησε: «Υπάρχουν όρια στα πάντα. Ο γυμνισμός για μένα έχει θέση στο σπίτι».

Να σημειωθεί πως το κίνημα γυμνισμού, γνωστό ως FKK στα γερμανικά, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στην πρώην κομμουνιστική ανατολική Γερμανία, όπου οι άνθρωποι το γιόρταζαν ως μια σπάνια έκφραση προσωπικής ελευθερίας σε μια κατά τα άλλα εξαιρετικά καταπιεστική κοινωνία.

Χορός, χορός, χορός
Έναν ευφάνταστο τρόπο προκειμένου να συγκεντρώσει ψήφους βρήκε το κόμμα The Urban, εκφράζοντας την αγάπη του για την χιπ-χοπ.

«Δε θέλουμε απλά να φωνάζουμε 'Yo!' ή να φτιάχνουμε γκράφιτι επάνω στο πρόγραμμα του κόμματος» αναφέρει το κόμμα, αποκαλώντας τον εαυτό του «παγκόσμιο κίνημα χειραφέτησης» που επιδιώκει την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εκλογές Γερμανία Μέρκελ Λίντνερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ