Θέμα κομματικής πειθαρχίας στο ΠΑΣΟΚ για τη νέα δανειακή σύμβαση - iefimerida.gr

Θέμα κομματικής πειθαρχίας στο ΠΑΣΟΚ για τη νέα δανειακή σύμβαση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην κρίσιμη ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα σκληρά μέτρα που προβλέπει το Νέο Μνημόνιο εξετάζει ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος δέχεται πιέσεις σε αυτήν την κατεύθυνση από βουλευτές.

Η κατάσταση στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για τη νέα δανειακή σύμβαση στη Βουλή το Σαββατοκύριακο είναι σε οριακό σημείο. Ήδη βουλευτές όπως ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Χρήστος Μαγκούφης έχουν δηλώσει ανοικτά ότι θα καταψηφίσουν τα νέα μέτρα που απαιτεί η Τρόικα ενώ χτες το βράδυ παραιτήθηκε αιφνιδίως ο υφυπουργός Εργασίας, Γιάννης Κουτσούκος, δηλώνοντας ότι αδυνατεί να εφαρμόσει τα νέα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την Τρόικα στα πλαίσια του νέου προγράμματος βοήθειας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, που θεωρείται ότι εκφράζει την αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος χτες με μια πολύ σκληρή δήλωση κάλεσε τους βουλευτές και τα στελέχη του κινήματος σε αγώνα διαρκείας κατά του Μνημονίου!

Στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται μήπως οι αντιδράσεις πάρουν τη μορφή ντόμινο, και έχουν βάλει στο μικροσκόπιο μια αρκετά μεγάλη ομάδα βουλευτών που έχουν με διάφορους τρόπους εκφραστεί κατά των νέων μέτρων. Στην ομάδα αυτήν των «διαφωνούντων» φαίνεται ότι ανήκουν γνωστά στελέχη όπως η Βάσω Παπανδρέου που είχε δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει μέτρα που κάνουν την Ελλάδα Ινδία, η Λούκα Κατσέλη που έχει τονίσει ότι η μείωση μισθών είναι «λάθος φάρμακο», ο Χάρης Καστανίδης που μίλησε πρόσφατα για μέτρα που οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια, ο Χρήστος Πρωτόπαπας που είχε ταχθεί κατά των αλλαγών στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλά και πολλοί άλλοι που δεν έχουν δηλώσει ευθέως τι θα κάνουν.

Γι' αυτό το λόγο, και υπό τον κίνδυνο να καταψηφιστεί η δανειακή σύμβαση και να μπει η χώρα σε περιπέτειες, άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν μετ' επιτάσεως από τον πρόεδρο του κόμματος να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών ξεκίνησαν πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών σε κείμενο που διακινείται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και το οποίο θα παραδώσουν τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου όσο και στους άλλους δύο αρχηγούς (Σαμαρά, Καρατζαφέρη).

Οι βουλευτές ζητούν να διασφαλιστεί η ψήφιση και εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης και η ολοκλήρωση του PSI, ώστε να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία. Μάλιστα θέτουν το ερώτημα του τι θα γίνει μετά τις εκλογές, αν η επόμενη Βουλή -που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα πολυκομματική- αρνηθεί να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ