Με ασκήσεις με πραγματικά πυρά απάντησε η Νότια Κορέα στον νέο πύραυλο του Κιμ [εικόνες]

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, με την κινητοποίηση βαλλιστικών πυραύλων στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της χώρας, μετά την εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

Το Μεικτό Στρατιωτικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας (JCS) ανακοίνωσε την πραγματοποίηση των στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Θάλασσα, με την κινητοποίηση και βαλλιστικών πυραύλων Hyunmoo-2A.

Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγα λεπτά μετά την σημερινή πυραυλική εκτόξευση της Βόρειας Κορέας, ενώ είχαν την έγκριση του προέδρου Μουβ Τζέι-ιν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

South Korea Defense Ministry via AP

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian, ο ένας από τους δύο βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσε η Νότια Κορέα σε μία επίδειξη ισχύος μετά τη σημερινή πρόκληση της Πιονγιάνγκ, απέτυχε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ο νοτιοκορεατικός στρατός αντέδρασε, ενώ ο πύραυλος της Πιονγκγιάνγκ ήταν ακόμα στον αέρα, εκτοξεύοντας δύο πυραύλους Hyunmoo-2 κοντά στα σύνορα Νότου-Βορρά.

Η άσκηση έλαβε χώρα μόλις έξι λεπτά μετά την εκτόξευση του βορειουκορεατικού πυραύλου και είχε σκοπό να αποδείξει στον Kim Jong-un πόσο σύντομα η Σεούλ θα μπορούσε να ξεκινήσει μία επίθεση για αντίποινα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο Yonhap, ο ένας από τους πυραύλους Hyunmoo-2 «έπληξε με ακρίβεια» έναν στόχο 250 χιλιόμετρα μακριά στη θάλασσα της Ιαπωνίας. Κάλυψε δηλαδή ίδια από σταση μεταξύ του σημείου εκτόξευσης και του Σουνάν από όπου εκτοξεύτηκε ο βορειοκορεατικός πύραυλος. Παρόλα αυτά ο δεύτερος πύραυλος έπεσε στο νερό κατά το αρχικό στάδιο. Η αποτυχία αυτή ερευνάται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ