Με ασκήσεις με πραγματικά πυρά απάντησε η Νότια Κορέα στον νέο πύραυλο του Κιμ [εικόνες] - iefimerida.gr

Με ασκήσεις με πραγματικά πυρά απάντησε η Νότια Κορέα στον νέο πύραυλο του Κιμ [εικόνες]

Εικόνα από την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Hyunmoo II. South Korea Defense Ministry via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, με την κινητοποίηση βαλλιστικών πυραύλων στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της χώρας, μετά την εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

Το Μεικτό Στρατιωτικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας (JCS) ανακοίνωσε την πραγματοποίηση των στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Θάλασσα, με την κινητοποίηση και βαλλιστικών πυραύλων Hyunmoo-2A.

Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγα λεπτά μετά την σημερινή πυραυλική εκτόξευση της Βόρειας Κορέας, ενώ είχαν την έγκριση του προέδρου Μουβ Τζέι-ιν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Με ασκήσεις με πραγματικά πυρά απάντησε η Νότια Κορέα στον νέο πύραυλο του Κιμ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Με ασκήσεις με πραγματικά πυρά απάντησε η Νότια Κορέα στον νέο πύραυλο του Κιμ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

South Korea Defense Ministry via AP

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian, ο ένας από τους δύο βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσε η Νότια Κορέα σε μία επίδειξη ισχύος μετά τη σημερινή πρόκληση της Πιονγιάνγκ, απέτυχε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ο νοτιοκορεατικός στρατός αντέδρασε, ενώ ο πύραυλος της Πιονγκγιάνγκ ήταν ακόμα στον αέρα, εκτοξεύοντας δύο πυραύλους Hyunmoo-2 κοντά στα σύνορα Νότου-Βορρά.

Η άσκηση έλαβε χώρα μόλις έξι λεπτά μετά την εκτόξευση του βορειουκορεατικού πυραύλου και είχε σκοπό να αποδείξει στον Kim Jong-un πόσο σύντομα η Σεούλ θα μπορούσε να ξεκινήσει μία επίθεση για αντίποινα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο Yonhap, ο ένας από τους πυραύλους Hyunmoo-2 «έπληξε με ακρίβεια» έναν στόχο 250 χιλιόμετρα μακριά στη θάλασσα της Ιαπωνίας. Κάλυψε δηλαδή ίδια από σταση μεταξύ του σημείου εκτόξευσης και του Σουνάν από όπου εκτοξεύτηκε ο βορειοκορεατικός πύραυλος. Παρόλα αυτά ο δεύτερος πύραυλος έπεσε στο νερό κατά το αρχικό στάδιο. Η αποτυχία αυτή ερευνάται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ