Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: Αυτοί στην κυβέρνηση δεν έχουν δουλέψει ποτέ, η χώρα δεν έχει χρόνο - iefimerida.gr

Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: Αυτοί στην κυβέρνηση δεν έχουν δουλέψει ποτέ, η χώρα δεν έχει χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυναμική εμφάνιση έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου κόμματος ήταν ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στον Σύριζα.

Ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τη γραμμή της κυβέρνησης για το μείζον θέμα της επικαιρότητας με τα μεταλλεία Χαλκιδικής τονίζοντας:

«Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση αν θέλει ή όχι τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική. Τα "στα τσακίδια" είναι γραμμή του κ. Τσίπρα;». Εξέφρασε την απορία του γιατί ο αρμόδιος υπουργός δεν προχωρεί ο ίδιος σε αποφάσεις για το θέμα: «Ο κ. Σταθάκης να πάρει το βάρος της απόφασης για την υπόθεση της Χαλκιδικής. Γιατί όλες οι αποφάσεις παραπέμπονται στη διαιτησία;».

Ταυτόχρονα δήλωσε ότι πρέπει να τελειώνει αυτό το «καραγκιοζιλίκι» όπως το χαρακτήρισε, με τις επενδύσεις: «Εγώ θα τελείωνα το καραγκιοζιλίκι με τις επενδύσεις που γίνονται ή δεν γίνονται: Ελληνικό, Κέρκυρα, ανεμογεννήτριες, αεροδρόμια».

Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: Αυτοί στην κυβέρνηση δεν έχουν δουλέψει ποτέ, η χώρα δεν έχει χρόνο | iefimerida.gr 0

Διευκρίνησε τη θέση του για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ: «Η κρατικοποίηση των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης είναι ο παλιός κακός δρόμος. Εμείς θα επιλέγαμε έναν μεγάλο διεθνή διαγωνισμό».

Προχώρησε μάλιστα με μετωπική επίθεση κατά των κυβερνώντων λέγοντας: «Αυτοί που δεν έχουν δουλέψει ποτέ, κάνουν αυτό που είπε ο Λένιν: ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω. Η χώρα όμως δεν έχει χρόνο».

Έδωσε έμφαση στη νεολαία υπογραμμίζοντας: «Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο διωγμό της νέας γενιάς. Έχουμε λύσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα, φορολογία & υπογεννητικότητα. Στην Ελλάδα η ακραία φτώχεια αφορά κυρίως τους νέους. Με αυτό το πρόβλημα πρέπει να αναμετρηθούμε - αυτή είναι η προτεραιότητά μου».

Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: Αυτοί στην κυβέρνηση δεν έχουν δουλέψει ποτέ, η χώρα δεν έχει χρόνο | iefimerida.gr 1

Για τον νέο φορέα

Φυσικά, τοποθετήθηκε και για την εκλογή ηγεσίας στο νέο κόμμα ξεκαθαρίζοντας ότι: «Από το παρελθόν κρατάμε τις φλόγες και πετάμε τις στάχτες. Κάποιοι άνθρωποι έχουν δώσει στην κοινωνία,αυτούς τους θέλουμε μαζί μας». Παραλληλα, ζήτησε από τους υποψήφιους για την ηγεσία «να ξεκαθαρίσουν τι κόμμα θέλουν και τι χώρα θέλουν. Εγώ το έκανα ήδη στην ομιλία μου».

Απένειμε τα εύσημα στην κα Γεννηματά για την τελική της απόφαση: «Θέλω να αναγνωρίσω στην κ. Γεννηματά την τελική της απόφαση. Αποδέχθηκε μια πολύ τολμηρή πρόταση, άκουσε αυτό που θέλει η κοινωνία».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προχώρησε και σε προσωπικές αναφορές: «Στο Κίνημα που έχω στο μυαλό μου κανείς δεν είναι αιωνόβιος. Σε μερικά χρόνια εγώ θα φύγω, θα έρθει η νέα γενιά να με αμφισβητήσει».

Κλείνοντας έκανε και μία τολμηρή δήλωση για το κόμμα και τον αρχηγό: «Δεν γίνεται φτωχό κόμμα με πλούσιο αρχηγό. Ο αρχηγός πρέπει να εγγυάται με την προσωπική του περιουσία τη βιωσιμότητα του κόμματος».

Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: Αυτοί στην κυβέρνηση δεν έχουν δουλέψει ποτέ, η χώρα δεν έχει χρόνο | iefimerida.gr 2

Παράλληλα, στο πάνελ μαζί του βρέθηκαν η εκπρόσωπός του Ζωή Αποστολοπούλου, ο επικεφαλής της ομάδας επικοινωνίας Γιάννης Κωνσταντινίδης, η διευθύντρια του γραφείου Τύπου του Ποταμιού Λίνα Παπαδάκη, το μέλος του πολιτικού επιτελείου για την υποψηφιότητά του Νίκος Νυφούδης και το μέλος της Επιτροπής Νέων και γραμματέας της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης Πέτρος Τερζής.

Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: Αυτοί στην κυβέρνηση δεν έχουν δουλέψει ποτέ, η χώρα δεν έχει χρόνο | iefimerida.gr 3
Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: Αυτοί στην κυβέρνηση δεν έχουν δουλέψει ποτέ, η χώρα δεν έχει χρόνο | iefimerida.gr 4
Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: Αυτοί στην κυβέρνηση δεν έχουν δουλέψει ποτέ, η χώρα δεν έχει χρόνο | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ