Ντιπ με παρμεζάνα και κρασί

Είναι ένα πολύ γρήγορο ορεκτικό με βάση την παρμεζάνα. Δεν πρόκειται δηλαδή για τυροκαφτερή με φέτα, αλλά για κάτι πιο φίνο.

Υλικά

  • 150 γραμμάρια ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/4 φλυτζανιού ξηρό, λευκό κρασί

Μπορείτε να προσθέσετε: Πιπέρι, χυμό λεμονιού, κομμένους χουρμάδες, ξύσμα λεμονιού, τριμμένο κόκκινο πιπέρι, αρωματικά και αποξηραμένες ντομάτες

Εκτέλεση

  • Σε μπολ αναμείξτε το τυρί, το λάδι, το κρασί
  • Προσθέστε ό,τι άλλο θέλετε για να κάνετε το ντιπ της αρεσκείας σας
  • Σερβίρετε με κρακεράκια, με μαύρο ψωμί με σπόρους, με ψητό ψωμί τοστ, με ωμά λαχανικά σε μπαστούνι (καρότα, αγγούρι, κολοκύθι, πιπεριές)
  • Είναι υπέροχη βάση για σάντουιτς, εκπληκτική συνοδεία για ψητά

Για να το διατηρήσετε στο ψυγείο επί 1 μήνα, σπρώξτε το ντιπ μέσα σε γυάλινο βάζο, να έχει ευθεία επιφάνεια και ρίξτε λάδι μέχρι να καλύψει καλά

Η ίδια συνταγή απογειώνεται αν προσθέσετε στο ντιπ βασιλικό και μαϊντανό ψιλοκομμένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ντιπ άλειμμα παρμεζάνα κρασί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ