Νέο σόου Τσίπρα -Εφτιαξε task force για επενδύσεις και συνεδρίασε άρον άρον

Μετά το επικοινωνιακό στραπάτσο και τις εξελίξεις με την Eldorado, στο Μαξίμου τρέχουν και δεν φτάνουν για να αλλάξουν το κλίμα.

Ενδεικτικό είναι πως ο πρωθυπουργός συγκάλεσε εσπευσμένα τη νεοσυσταθείσα... task force, στην οποία μάλιστα είχε αναφερθεί και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, συζητήθηκαν:

  • Η πορεία της επένδυσης της Total στα δύο οικόπεδα δυτικά της Κέρκυρας, μετά και τις χθεσινές θετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  • Η πορεία της επένδυσης της Ferrovie στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς με την προγραμματισμένη για αύριο υπογραφή της σύμβασης στην Κέρκυρα εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η επέκταση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και αποφεύγεται ο κίνδυνος επιστροφών κρατικών ενισχύσεων ύψους 692 εκατομμύρια ευρώ.
  • Η πορεία των διαβουλεύσεων με τους εργαζόμενους και την Eldorado Gold για το θέμα της σχετικής επένδυσης.
  • Η πορεία των διοικητικών διαδικασιών για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Τι είχε πει ο κ. Τσίπρας για την task force

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας είχε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους είχε ο ίδιος προσωπική παρουσία, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «σε ορισμένα επενδυτικά έργα ένας μεγάλος εχθρός μας, πέρα από τη γραφειοκρατία, είναι η αδράνεια και ο φόβος απέναντι στην ευθύνη, που είναι διάχυτος μέσα στον δημόσιο τομέα. Ο φόβος απέναντι στην ευθύνη. Υπάρχουν φάκελοι, σε πολλά υπουργεία, που κάθονται στα συρτάρια ή σε κάποια γραφεία και δεν πάνε από τον έναν όροφο στον άλλο αν δεν κατέβει ο υπουργός να τους πάρει. Ο φόβος απέναντι στην υπογραφή».

Ποιοι έδωσαν το «παρών»
Η συνεδρίαση έγινε με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, καθώς και των Δ. Παπαμητρίου, Ευκλ. Τσακαλώτου, Αλ. Φλαμπουράρη, Δ. Τζανακόπουλου, Αλ. Χαρίτση, Γ. Χουλιαράκη, Στ. Πιτσιόρλα και Δ. Λιάκου. Στην task force συμμετέχουνν επίσης οι υπουργοί Γ. Σταθάκης και Χρ. Σπίρτζης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ task force Μαξίμου επενδύσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ