Για διαφωνία των πολιτικών αρχηγών μιλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης - iefimerida.gr

Για διαφωνία των πολιτικών αρχηγών μιλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Guardian
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα βρέθηκαν στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης, τα οποία μιλούν για αποτυχία συνεννόησης μεταξύ των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων.

Το βρετανικό δίκτυο BBC στην ιστοσελίδα του αναφέρει πως «Τα ελληνικά κόμματα αποτυγχάνουν να συμφωνήσουν τις περικοπές», εστιάζοντας στο θέμα των συντάξεων που «κόλλησαν» τις διαπραγματεύσεις.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και το πρακτορείο Reuters, το οποίο σε τηλεγράφημά του σημειώνει ότι «οι ηγέτες των ελληνικών κομμάτων αποτυγχάνουν να υπογράψουν για το πακέτο διάσωσης», ενώ δίνει έμφαση στην απροθυμία των πολιτικών αρχηγών «να δεχθούν τους σκληρούς όρους των δανειστών που είναι σίγουρα αντιδημοφιλείς στους ψηφοφόρους, καθώς αντιμετωπίζουν βουλευτικές εκλογές πιθανώς τον Απρίλιο».

Για καθυστέρηση της ελληνικής διάσωσης λόγω των συντάξεων κάνει λόγο το Bloomberg το οπόιο φιλοξενεί τις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων και του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Το βλέμμα στην Ελλάδα είχε και το γερμανικό περιοδικό Spiegel που σημειώνε ότι οι συντάξεις παραμένουν το αγκάθι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian μίλησε για τέλος του «μεγάλου δράματος» με συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών επισημαίνοντας πως «μετά από τρεις μέρες μεγάλου δράματος, πολιτικών τοποθετήσεων και μικροπολιτικής η κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας έφτασε σε μία προσωρινή συμφωνία για τα δρακόντεια μέτρα που χρειάζονται για ξεκλειδώσει η βοήθεια των 130 δισ. ευρώ για την χτυπημένη από την κρίση χώρα το βράδυ της Τετάρτης, αν και οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις θα συνεχίσουν μέχρι τις πρωινές ώρες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ