Συρρικνώθηκαν κατά 17,4% οι επενδύσεις το δεύτερο τρίμηνο - iefimerida.gr

Συρρικνώθηκαν κατά 17,4% οι επενδύσεις το δεύτερο τρίμηνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί το Μαξίμου να πανηγυρίζει για την επιτάχυνση του ΑΕΠ κατά 0,8% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2017 ωστόσο τα στοιχεία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Οι επενδύσεις στο δεύτερο τρίμηνο καταγράφουν πτώση κατά 17,4% όταν το αντίστοιχο μέγεθος στο πρώτο τρίμηνο ήταν στο +17,1%. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ o ακαθάριστος σχηματισμός κεφαλαίου διαμορφώθηκε σε μόλις 4,807 δισ. ευρώ καταγράφοντας πτώση 25,6% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο (6,459 δισ. ευρώ) και μεγάλη υποχώρηση κατά 17,1% συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο του 2016 όταν ο ακαθάριστος σχηματισμός κεφαλαίου είχε διαμορφωθεί στα 5,797 δισ. ευρώ.

Oπως φαίνεται από τα σχετικά στοιχεία αυτό που έδωσε σημαντική ώθηση στο ΑΕΠ ήταν οι αυξημένες καταναλωτικές δαπάνες σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης και όχι η ιδιωτική καταναλωτική δαπάνη, η οποία εμφάνισε μικρή μείωση και διαμορφώθηκε στα 32,376 δις. ευρώ από 32,397 δισ. ευρώ σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο. Σε σχέση με πέρυσι οι δαπάνες νοικοκυριών και επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 0,74%

Αντίθετα το Δημόσιο στο δεύτερο τρίμηνο δαπάνησε 10,298 δισ. ευρώ ή 6,5% περισσότερα σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο (9,671 δισ. ευρώ) και 3,3% περισσότερα από πέρυσι.

Συρρικνώθηκαν κατά 17,4% οι επενδύσεις το δεύτερο τρίμηνο | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επενδύσεις ΕΛΣΤΑΤ ΔΕΎΤΕΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ