Απαλό κέικ με ροδάκινα

Εχω ξαναπαρουσιάσει μια παρόμοια συνταγή, το κλαφουτί με κεράσια. Πάνω στην ίδια λογική είναι και το κέηκ με ροδάκινα.

Υλικά

  • 4 ροδάκινα ώριμα
  • 4 αυγά
  • 125 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ή φυστίκια σπασμένα [προαιρετικά, για γαρνίρισμα]

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (θερμοστάτης 6)
  • Βουτυρώστε καλά μια φόρμα -Κόψτε τα ροδάκινα, με την φλούδα και τοποθετήστε τα στην φόρμα
  • Σε μπολ χτυπήστε καλά τα αυγά με την ζάχαρη, το αλάτι -Προσθέστε το αλεύρι και τέλος το γάλα
  • Περιχύστε το μείγμα στη φόρμα, ρίξτε αμύγδαλα ή φυστίκια από πάνω, αν θέλετε, και ψήστε στον φούρνο για 40 λεπτά

Αν το κλαφουτί σας δεν βγει τέλειο και τα ροδάκινα έχουν «βυθιστεί» κάπως ή έχουν λιώσει, δεν πειράζει καθόλου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή απαλό Kέικ ροδάκινα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ