CNBC: Πού θα πρέπει κανείς να επενδύσει στην ευρωπαϊκή περιφέρεια -Τι λέει για την Ελλάδα - iefimerida.gr

CNBC: Πού θα πρέπει κανείς να επενδύσει στην ευρωπαϊκή περιφέρεια -Τι λέει για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ευρωπαϊκή περιφέρεια επιστρέφει, αναφέρει το CNBC, σε εκτενές άρθρο του, στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις οικονομικών αναλυτών για το που θα πρέπει να επενδύσει κανείς.

«Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα έχουν κάνει σημαντική πρόοδο μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Τώρα πια μάλιστα αναφέρονται ως παραδείγματα για το ότι οι μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε οικονομική ανάπτυξη» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ελλάδα: Μην την αποκλείετε

Μην αποκλείετε την Ελλάδα από το "κάδρο" των επενδύσεων σε χώρες της περιφέρειας της Ευρώπης, αναφέρει το CNBC στο δημοσίευμά του.

«Αν κάποιος ψάχνει για μια πιο επικίνδυνη επιλογή, η Ελλάδα είναι η απάντηση.»

Σε σχέση με άλλες χώρες της περιφέρειας, όπου οι περισσότερες καλές ειδήσεις έχουν προεξοφληθεί, οι ελληνικές αποτιμήσεις μπορεί να προσφέρουν τις καλύτερες αποδόσεις», αναφέρει ο Wattret της TS Lombard.

Η Ελλάδα εφαρμόζει σταδιακά όλες τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων πιστωτών από το 2015. Οι οίκοι αξιολόγησης προσφάτως αναθεώρησαν ανοδικά τις θέσεις τους για την Ελλάδα καθώς η χώρα έλαβε άλλη μία δόση από την ΕΕ και αναγνώρισαν τις βελτιωμένες δημοσιονομικές προοπτικές και τις ενδείξεις σταθεροποίησης της οικονομίας ως τη βάση για την αναβάθμιση, επισημαίνεται στο CNBC ενώ γίνεται λόγος και για τις ιδιωτικοποιήσεις, στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα έχει κάνει μια καλή κούρσα κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Στην πραγματικότητα είναι μία από τις λίγες αγορές της ευρωζώνης που θετικό συσχετισμό με το ευρώ» είπε ο Ian Harnett της Absolute Strategy.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική οικονομία έχει επωφεληθεί από μια σημαντική προσαρμογή του κόστους εργασίας την τελευταία δεκαετία.

«Ωστόσο, τα προβλήματα χρέους παραμένουν και οποιαδήποτε αδυναμία στην οικονομική ανάπτυξη θα επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία και τις αγορές», πρόσθεσε ο Harnett.

Ισπανία: Η ασφαλής επιλογή

Ως ασφαλής επιλογή για τους επενδυτές χαρακτηρίζεται η Ισπανί, η οποία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,2% πέρυσι και αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,8% φέτος. Τα ποσοστά ανάπτυξης του ΑΕΠ της έχουν επιστρέψει σε προ κρίσης επίπεδα χάρη στην ανάκαμψη των εξαγωγών και στην υψηλότερη ιδιωτική κατανάλωση, η οποία παραμένει χαμηλότερα από τα επίπεδα πριν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

CNBC: Πού θα πρέπει κανείς να επενδύσει στην ευρωπαϊκή περιφέρεια -Τι λέει για την Ελλάδα | iefimerida.gr 0

Ο Ken Wattret δήλωσε στο CNBC ότι η ισπανική ανάκαμψη ήταν αξιοσημείωτη χάρη στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, στην έγκαιρη διάσωση του τραπεζικού κλάδου και στην επιτυχημένη αναζήτηση νέων αγορών για εξαγωγών.

Πορτογαλία: Οι πιο ελκυστικές αποτιμήσεις

Η Πορτογαλία εξέπληξε πολλούς αναλυτές με την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης από το 2011 που εισήλθε στο πρόγραμμα διάσωσης. Το ΔΝΤ προβλέπει ρυθμό αύξησης 2,5% για το τρέχον έτος και ποσοστό ανεργίας κάτω του 10%.

«Η βραχυπρόθεσμη προοπτική της Πορτογαλίας έχει ενισχυθεί σημαντικά, υποστηριζόμενη από την αύξηση των επενδύσεων και τη συνεχιζόμενη αύξηση των εξαγωγών», δήλωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον περασμένο Ιούνιο.

CNBC: Πού θα πρέπει κανείς να επενδύσει στην ευρωπαϊκή περιφέρεια -Τι λέει για την Ελλάδα | iefimerida.gr 1

Η πορτογαλική αγορά έχει πιο ελκυστικές αποτιμήσεις μεταξύ των τεσσάρων χωρών σημειώνει ο Ian Harnett, Επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην Absolute Strategy.

Ιρλανδία: Ανησυχία λόγω Brexit

Ο Wattret της TS Lombard προειδοποιεί ότι υπάρχουν ερωτήματα για το μέλλον, αναφερόμενος στο Brexit και στο εάν η Ιρλανδία θα είναι σε θέση να διατηρήσει τους τρέχοντες ρυθμούς ανάπτυξης.

Ιταλία: Ανησυχία λόγω χρέους και εκλογών

Η Ιταλία αναπτύσσεται κάτω από το μέσο όρο του ευρώ και τα υψηλά επίπεδα χρέους της αποτελούν ανησυχία για τους αναλυτές. Ο Erik Jones, καθηγητής της Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, δήλωσε στο CNBC νωρίτερα αυτό το μήνα: «Υπάρχει ένα τεράστιο ποσό μη εξυπηρετούμενων δανείων» (NPLs) στην Ιταλία.

«Η οικονομική ανάκαμψη λαμβάνει χώρα με πολύ αργό ρυθμό ... (Και) υπάρχουν πολιτικοί κίνδυνοι στον ορίζοντα με τις επερχόμενες γενικές εκλογές», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ CNBC επενδύσεις περιφέρεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ