Βενεζουέλα: Στο 41,5% η προσέλευση στις κάλπες - iefimerida.gr

Βενεζουέλα: Στο 41,5% η προσέλευση στις κάλπες

Ψηφοφόροι περιμένουν έξω από εκλογικό κέντρο. AP Photo/Ariana Cubillos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις το 41,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προσήλθε στις αμφιλεγόμενες εκλογές για τη σύσταση Συντακτικής Συνέλευσης στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή.

Μόλις πάνω από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Tibisay Lucena, σε συνέντευξη Τύπου.

Στις εκλογές της Κυριακής κυριάρχησε η βία, οι εκτεταμένες διαδηλώσεις, ενώ περισσότεροι από 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η αντιπολίτευση, που αρνήθηκε να αναγνωρίσει τις εκλογές και κάλεσε σε περαιτέρω διαδηλώσεις τη Δευτέρα, υποστηρίζει ότι η προσέλευση στις κάλπες ήταν μόλις 12%.

Η νέα Συντακτική Συνέλευση θα έχει την εξουσία να ξαναγράψει το Σύνταγμα της χώρας και να παρακάμψει το κογκρέσο το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η ειρήνη μετά από μήνες διαμαρτυριών και πολιτικού αδιεξόδου. Οι επικριτές του από την άλλη υποστηρίζουν ότι θέλει απλά να αποκτήσει εξουσία.

Ωστόσο, παρά την βία, τα επεισόδια και τους θανάτους, που στιγμάτισαν τις εκλογές, η πρόεδρος της Επιτροπής, όπως σημειώνει το BBC, χαρακτήρισε τις εκλογές «επιτυχημένες» και την προσέλευση «αξιοσημείωτη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα Εκλογές προσέλευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ