Ρέσλερ: Δεν θα συμμετάσχει η ΕΚΤ στο κούρεμα του χρέους σας - iefimerida.gr

Ρέσλερ: Δεν θα συμμετάσχει η ΕΚΤ στο κούρεμα του χρέους σας

Ρέσλερ: Δεν υπάρχει περίπτωση συμμετοχής της ΕΚΤ στην απομείωση του χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φίλιπ Ρέσλερ απέρριψε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη διαδικασία απομείωσης του ελληνικού χρέους, ενώ απέφυγε να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα της τοποθέτησης επιτρόπου για την Ελλάδα.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Wall Street Journal», ζήτησε, επίσης, αυστηρή εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την Ελλάδα και εξάρτησε την εκταμίευση επιπλέον οικονομικής βοήθειας από το περιεχόμενο της Έκθεσης που θα υποβάλει τις επόμενες ημέρες η τρόικα.

Με αφορμή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος φέρεται να είπε ότι χωρίς την συμμετοχή της ΕΚΤ στο «κούρεμα», ο στόχος για χρέος στο 120% ως το 2020 δεν μπορεί να επιτευχθεί, η εφημερίδα ζήτησε τη γνώμη του Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος απάντησε χαρακτηριστικά πώς «δεν τίθεται θέμα» και υπογράμμισε πώς οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, είναι αυτοί, πρωτίστως, που πρέπει να παραιτηθούν από μέρος των δικαιωμάτων τους.

Σε ερώτηση σχετικά με την παροχή επιπλέον οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ο γερμανός υπουργός οικονομικών απάντησε πως «οι αποφάσεις μας κρέμονται από τα συμπεράσματα της τρόικας». Σχετικά, πρόσθεσε επίσης πώς «πριν από την εκταμίευση χρημάτων, χρειαζόμαστε την έκθεση της τρόικας, η οποία μπορεί να είναι έτοιμη τις επόμενες μέρες. Μια απόφαση που δεν μπορώ και δεν θέλω να προκαταλάβω». Δεν παρέλειψε πάντως να επισημάνει ότι «οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι έχουν ήδη πληρώσει υψηλό τίμημα για τις προβληματικές χώρες του ευρώ», και απευθυνόμενος προς την Ελλάδα, την κάλεσε «τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις να ακολουθήσουν συγκεκριμένα μέτρα».

Όσον αφορά την πιθανότητα να τοποθετηθεί «επίτροπος λιτότητας» για την Ελλάδα, ο γερμανός υπουργός οικονομικών είπε πως η ευθύνη διαχείρισης του προϋπολογισμού «είναι στα χέρια της ελληνικής Βουλής και εκεί θα μείνει», τόνισε, ωστόσο, ότι «είναι απολύτως θεμιτό η οικονομική βοήθεια να συνοδεύεται από ξεκάθαρη και αυστηρή επίβλεψη». Τέλος, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο να επιτραπεί στην Ελλάδα επιβράδυνση των προσπαθειών για λιτότητα. «Θα δίναμε λάθος μήνυμα αν αποκλίναμε τώρα από τους στόχους. Πρέπει και να δαμάσουμε τον προϋπολογισμό και να βελτιώσουμε τους θεσμούς για να δημιουργηθεί και πάλι ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ