Πιτσιόρλας: Υπάρχουν υπερβολές στη φορολογία που οδηγούν σε ασφυξία τους συνεπείς - iefimerida.gr

Πιτσιόρλας: Υπάρχουν υπερβολές στη φορολογία που οδηγούν σε ασφυξία τους συνεπείς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι υπάρχουν υπερβολές στη φορολογία που φτάνουν να οδηγούν σε ασφυξία τους συνεπείς φορολούμενους και οι οποίες πρέπει να διορθωθούν γρήγορα εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις το 2017 να αποτελέσει χρονιά καμπής για την ελληνική οικονομία, ώστε να εισέλθει η οικονομία σε πορεία ανάπτυξης - ενδεχομένως να μας εκπλήξει για τους ρυθμούς που μπορεί να φέρει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιόρλας, σημειώνοντας ότι τα πραγματικά στοιχεία που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή επιτρέπουν αυτήν την αισιοδοξία.

«Πρέπει να αξιοποιηθεί αυτό το κλίμα», τόνισε, και σημείωσε με νόημα ότι «αυτήν την πορεία μπορεί να ανακόψει μόνο μια υπερβολική εκδήλωση έλλειψης εμπιστοσύνης των εταιρειών προς την ελληνική κυβέρνηση». Ζήτησε σε αυτό το πλαίσιο να υπάρξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, καθώς -όπως είπε- η σημερινή κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα ότι μπορεί να ολοκληρώσει με κοινωνική ανοχή επενδύσεις σε παραγωγικούς τομείς και πως αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί.

Στο τέλος του έτους το ΠΔ για το Ελληνικό

Στο επίκεντρο της πρώτης ημέρας του συνεδρίου βρέθηκαν και οι ιδιωτικοποιήσεις και ιδιαίτερα το project του Ελληνικού. Ο κ. Πιτσιόρλας εκτίμησε ότι έως το τέλος του έτους θα έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Oδυσσέας Αθανασίου, υποστήριξε ότι τα έργα σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσουν να αρχίσουν το 2018.

Ειδικότερα, αναφορικά με το project στο Ελληνικό, που συνδέεται με 7 δις ευρώ κεφαλαιουχικές δαπάνες, ο κ. Αθανασίου εμφανίσθηκε σχετικά αισιόδοξος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «αισθάνομαι ένα διαφορετικό περιβάλλον τις τελευταίες εβδομάδες. Νομίζω ότι η επένδυση όντως θα υλοποιηθεί. Υπάρχει άνεμος αλλαγής των αρμοδίων αρχών για να υλοποιηθεί».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν υπάρξει έγκριση του master plan εντός του επόμενου διμήνου από το ΣτΕ και έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος μέχρι τον Νοέμβριο, στο πρώτο μισό του 2018 θα είναι δυνατή η έναρξη των εργασιών για τα πρώτα έργα αποψιλώσεων. «Στην περίπτωση αυτήν, κι αν όλα πάνε καλά, το 2021 το Ελληνικό πιθανότατα να δεχθεί τους πρώτους τουρίστες, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι τουριστικοί και εμπορικοί προορισμοί στο έργο», πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου.

Πιτσιόρλας: Υπάρχουν υπερβολές στη φορολογία που οδηγούν σε ασφυξία τους συνεπείς  | iefimerida.gr 0

Ο κ. Πιτσιόρλας αναφερόμενος στα μεγάλα επενδυτικά έργα και τις ιδιωτικοποιήσεις που υλοποιούνται, είπε πως αρχές Ιουλίου ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επίσης ανέφερε ότι «είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα της Cosco στον Πειραιά που συμπαρασύρει σημαντικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς, έχει ξεκινήσει η επένδυση της Fraport στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ έχει ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η οποία σε συνέχεια των εξελίξεων στο λιμάνι του Πειραιά επιβεβαιώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον στον συγκεκριμένο κλάδο».

Ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε επίσης στην Ανανέωση της σύμβασης του ΔΑΑ, καθώς και σε μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίες όπως είπε αλλάζουν το κλίμα στην οικονομία, σε συνδυασμό με επενδυτικές κινήσεις επιχειρήσεων όπως η Philip Morris, που επενδύει 300 εκατ. ευρώ για νέα γραμμή παραγωγής και η Μυτιληναίος ΑΕ που δημιουργεί νέα μονάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελληνικό Πιτσιόρλας Αθανασίου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ