Έκλεισε το μαγαζί γιατί τον έπνιγαν τα χρέη και έγινε παπάς! - iefimerida.gr

Έκλεισε το μαγαζί γιατί τον έπνιγαν τα χρέη και έγινε παπάς!

ακαμάτης και φαγάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη γνωστή ρήση του Αδαμάντιου Κοραή «ακαμάτης και φαγάς, αλλό τι δεν έχει απ' το να γενεί παπάς», φαίνεται πως έκανε...πράξη ένας έμπορος από την Αχαΐα ο οποίος λόγω χρεών έκλεισε το μαγαζί του και φόρεσε το ράσο!

Ο γνωστός έμπορος διατηρούσε κατάστημα στο κέντρο των Πατρών, το οποίο λειτουργούσε εδώ και χρόνια. Ωστόσο, η οικονομική δυσπραγία «λύγισε» τον έμπορο, ο οποίος παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε δεν μπορούσε να καταφέρει να ορθοποδήσει και αποφάσισε να βάλει τέλος στο επιχειρηματικό του εγχείρημα.

Ο εν λόγω έμπορος είχε σχέσεις με την Εκκλησία και αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα προς την ιεροσύνη καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα dete.gr που ανέδειξε το θέμα, είχε επαφές με έναν πρωτοπρεσβύτερο ο οποίος και του έδωσε το «πράσινο φως».

Μόλις έλαβε το θετικό μήνυμα, ανάρτησε στο κατάστημά του πινακίδες για το επικείμενο «ξεπούλημα» και ήρθε στην Αθήνα όπου χειροτονήθηκε διάκονος. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες τέλεσε την πρώτη του λειτουργία ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων.

Παρόλα αυτά η επιχειρηματική του δραστηριότητα δεν έληξε και πολύ ομαλά, καθώς αναζητείται από αρκετούς στην αχαϊκή πρωτεύουσα για οικονομικές εκκρεμότητες με τους πιστωτές του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ