Λεκτίνες: Οι ουσίες που οδηγούν σε αύξηση βάρους, αυτοάνοσα και διαβήτη

Αποτελεί πραγματικότητα το γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια, μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων ακολουθεί ένα μοντέλο διατροφής απαλλαγμένο από τη γλουτένη, την πρωτεΐνη που βρίσκεται στα δημητριακά όπως το σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό;

Η δυσανεξία που αυτή προκαλεί, η οποία ονομάζεται «κοιλιοκάκη» και εκδηλώνεται με την ενεργοποίηση ανοσολογικών μηχανισμών που επιτίθενται στο βλεννογόνο του λεπτού εντέρου.

Αυτή τη φορά όμως, ο καρδιοχειρούργος Στίβεν Γκάντρι, προειδοποιεί για ένα ακόμη επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία στοιχείο, που συνδέεται με φλεγμονές και ασθένειες και είναι γνωστό ως «λεκτίνη».

Διαβάστε τις συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης λεκτίνης στο BOVARY.GR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λεκτίνες Διατροφή Υγεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ