Κοτόπουλο με κριθαράκι | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Κοτόπουλο με κριθαράκι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι μια εύκολη και πρακτική συνταγή one pote που σας προτείνω: Ολα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι.


Υλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτάλι σούπας βούτυρο
  • 2 φλυτζάνια κριθαράκι χοντρό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι ντομάτα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, παρμεζάνα τριμμένη
Κοτόπουλο με κριθαράκι | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βγάλτε τα περιττά λίπη από το κοτόπουλο και αλατίστε το
  • Ρίξτε το λάδι και το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και ροδίστε καλά τα κομμάτια
  • Αφήστε τα να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Βγάλτε τα στην άκρη
  • Μέσα στο τηγάνι ρίξτε το κριθαράκι και το κρεμμύδι, ανακατέψτε καλά
  • Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε, ρίξτε την ντομάτα
  • Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου, 2 ποτήρια ζεστό νερό (με ζωμό κότας, προαιρετικά), σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά
  • Ετοιμο! Αφήστε το 5 λεπτά να ξεκουραστεί και να μελώσει
  • Ρίξτε πιπέρι και μαϊντανό (ή φύλλα βασιλικού, αν έχετε), παρμεζάνα και σερβίρετε
Κοτόπουλο με κριθαράκι | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κοτοπουλο κριθαράκι ντοματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ