Η επιστήμη απαντά -Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις τα μανιτάρια - iefimerida.gr

Η επιστήμη απαντά -Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις τα μανιτάρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί στο άκουσμα της λέξης «μύκητας» να φεύγετε τρέχοντας, όμως τα μανιτάρια, αποτελούν μια από τις πιο αγαπητές τροφές τόσο στα οικογενειακά τραπέζια, όσο και στις παραδοσιακές ταβέρνες και τα γκουρμέ εστιατόρια.

Τα είδη τους είναι χιλιάδες χωρίς να θεωρούνται όλα βρώσιμα, ενώ η υψηλή διατροφική τους αξία τα καθιστά ιδανικά για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους, αφού περιέχουν ελάχιστες ποσότητες λίπους και σακχάρων, ενώ οι θερμίδες τους είναι μηδαμινές - 90% του βάρους τους είναι νερό.

Ακόμη, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά συστατικά, βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Εχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, αλλά είναι φτωχά σε νάτριο, γεγονός που εξυπηρετεί τους ανθρώπους εκείνους που απαγορεύεται να καταναλώνουν αλάτι.

Ποιος είναι όμως ο καταλληλότερος τρόπος να τα μαγειρέψετε και να τα απολαύσετε, για να επωφεληθείτε παράλληλα από κάθε ευεργετική τους ιδιότητα;

Δείτε τι λένε οι ερευνητές στο BOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ