Οι επόμενες κινήσεις της Μέι μετά το πατατράκ: Παραιτείται ή μένει; - iefimerida.gr

Οι επόμενες κινήσεις της Μέι μετά το πατατράκ: Παραιτείται ή μένει;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι πιθανόν να παραιτηθεί αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στις εκλογές, σύμφωνα με τη Citi. Από την άλλη το BBC αναφέρει πως δεν έχει τέτοιο σκοπό.

«Επίκειται περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας», ανέφερε η Citi σε σημείωμα. «Μετά από μια φτωχή, όπως θεωρήθηκε από πολλούς, εκστρατεία και την αδυναμία να μεταφραστεί ένα σημαντικό δημοσκοπικό προβάδισμα σε μεγαλύτερη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, αναμένουμε ότι η Μέι είναι πιθανόν να παραιτηθεί», ανέφερε η Citi, προσθέτοντας ότι υπάρχει επίσης η πιθανότητα νέων εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα κάνει δηλώσεις στις 10:00 (τοπική ώρα, 12:00 Ελλάδας) και όπως μεταδίδει το spectator.co.uk είναι πιθανό να ανακοινώσει την παραίτησή της,αφού η απόφασή της για εκλογές αποδείχηκε μία μεγάλη προσωπική ήττα.

Πάντως, λίγο μετά τις 9:30 (ώρα Ελλάδος) η πολιτική συντάκτρια του BBC σε ανάρτησή της στο Twitter τόνισε ότι «η πρωθυπουργός δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί - εργάζεται για να σχηματίσει μια κυβέρνηση βασισμένη στο ότι είναι το μεγαλύτερο κόμμα σε έδρες και τις ψήφους».

Break - PM has no intention of resigning - working to form a govt based on being largest party in seats and votes

«Η Τερέζα Μέι δεν έχει πρόθεση να ανακοινώσει την παραίτησή της αργότερα σήμερα», δήλωσε η Κένσμπεργκ στο ραδιόφωνο του BBC προσθέτοντας ωστόσο: «Δεν είναι ξεκάθαρο σε μένα αν επιχειρούν να διαψεύσουν τις φήμες μέχρι να έχει απολύτως αποφασίσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Citi Τερέζα Μέι Εκλογές παραίτηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ