JPMorgan: Το Λονδίνο μπορεί να ζητήσει από την ΕΕ να καθυστερήσει η διαδικασία του Brexit - iefimerida.gr

JPMorgan: Το Λονδίνο μπορεί να ζητήσει από την ΕΕ να καθυστερήσει η διαδικασία του Brexit

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βρετανία ίσως να χρειαστεί να ζητήσει να καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, αφού το κόμμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, εκτίμησε σήμερα η JPMorgan.

«Ίσως το πιο προφανές συμπέρασμα είναι ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιθανότητες το Ηνωμένο Βασίλειο να χρειαστεί να ζητήσει να καθυστερήσει η διαδικασία για το Brexit, με δεδομένο ότι οι πολιτικές εξελίξεις διαταράσσουν την ήδη πιεσμένη χρονικά διαδικασία», επεσήμανε ο Μάλκομ Μπαρ οικονομολόγος στην JPMorgan.

Ωστόσο, ο Jeremy Cliffe, ανταποκριτής του Economist στο Βερολίνο, λέει ότι οι ηγέτες της ΕΕ είναι απίθανο να καθυστερήσουν τις συνομιλίες του Brexit ώστε να επιτρέψουν στη Βρετανία να διευθετήσει ποιος θα διοικεί τη χώρα.

JPMorgan: Το Λονδίνο μπορεί να ζητήσει από την ΕΕ να καθυστερήσει η διαδικασία του Brexit | iefimerida.gr 0

Ετινγκερ: Δεν είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσουν στην ώρα τους οι διαπραγματεύσεις για το Brexit

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε ότι αναμένει περισσότερη αβεβαιότητα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, μετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών που δεν δίνει αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα.

Μιλώντας στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ο Έτινγκερ επεσήμανε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μπορούν να ξεκινήσουν στην ώρα τους, δηλαδή στις 19 Ιουνίου.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Γερμανό επίτροπο, ένας αδύναμος διαπραγματευτικά εταίρος από την πλευρά της Βρετανίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακό αποτέλεσμα.

Βέμπερ προς Λονδίνο: Αποκτήστε σύντομα κυβέρνηση έτοιμη για διαπραγματεύσεις για το Brexit

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το Brexit και κάλεσε τη Βρετανία να αποκτήσει σύντομα μια κυβέρνηση «έτοιμη για διαπραγματεύσεις».

Η προγραμματισμένη ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι πλέον «αβέβαιη», επεσήμανε ο Γερμανός ευρωβουλευτής σε tweet του.

Σε δεύτερη ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο Βέμπερ επεσήμανε ότι: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε καλή συνεργασία με τη Βρετανία, όμως το Brexit σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει την ΕΕ και όλα τα προνόμιά της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία Εκλογές JPMorgan Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ