Eνα εκατομμύριο υπογραφές για την προστασία των ωκεανών παρέδωσε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον στον ΟΗΕ - iefimerida.gr

Eνα εκατομμύριο υπογραφές για την προστασία των ωκεανών παρέδωσε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον στον ΟΗΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον παρουσίασε χθες ένα αίτημα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το οποίο προτρέπει τις κυβερνήσεις να προστατέψουν τουλάχιστον 30% των ωκεανών έως το 2030.

Ο Σερ Ρίτσαρντ, ιδρυτής του ομίλου Virgin και πασίγνωστος επενδυτής και δωρητής φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, παρουσίασε το αίτημα που περιέχει πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές πολιτών κρατών από όλο τον κόσμο στον Πίτερ Τόμσον, προέδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς.

Η δέσμευση να προβούν τα κράτη σε δράση είχε ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 στο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN), όπου 180 κυβερνήσεις και πάνω από 600 μη κυβερνητικές οργανώσεις ψήφισαν να προστατέψουν σθεναρά τουλάχιστον το ένα τρίτο των ωκεανών της Γης έως το 2030.

«Τώρα οι πολίτες καλούν τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση πάνω σ' αυτό», είπε ο Μπράνσον. «Ενώ οι ωκεανοί», τόνισε, «καλύπτουν δύο τρίτα του πλανήτη, σήμερα λιγότερο από το 3% προστατεύεται σθεναρά, ενώ η επιστήμη υποστηρίζει ότι χρειάζεται να προστατέψουμε τουλάχιστον 30%.

Μέσω του αιτήματος αυτού, πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα από όλον τον κόσμο καλούν σε δράση για να φτάσουμε αυτόν τον φιλόδοξο στόχο. Νιώθω χαρά που προσθέτω τη φωνή μου και προσμένω στη συνεργασία μου με πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες και πολίτες για να το κάνουμε πράξη», είπε.

Η Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς διεξάγεται στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη από τη Δευτέρα, και λήγει σήμερα. Συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, που εορτάσθηκε χθες.

Με συμπροέδρους το Φίτζι και τη Σουηδία, ο σκοπός της διάσκεψης είναι η υποστήριξη της υλοποίησης του Στόχου 14 της Βιώσιμης Ανάπτυξης, δηλαδή η προστασία και βιωσιμότητα στη χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων πόρων για βιώσιμη ανάπτυξη.

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρίτσαρντ Μπράνσον ΟΗΕ ωκεανοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ