Σαρώνει η Μέρκελ: Προβάδισμα 14 μονάδων– Καταποντίζεται ο Σουλτς

Το ερώτημα που αρχίζει να απασχολεί τους Γερμανούς είναι κατά πόσον το Σεπτέμβριο η χώρα θα αποκτήσει μια κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών-Φιλελευθέρων. Κι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη σφυγμομέτρηση του Infratest Dimap για το κρατικό δίκτυο ARD και την εφημερίδα Die Welt τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν μαζί 48% αυτή τη στιγμή.

Συγκεκριμένα, αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή το κόμμα της Μέρκελ θα λάμβανε 38% (+1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), 14 ολόκληρες μονάδες μπροστά απ’ τους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς που υποχωρούν κατά τρεις μονάδες στο 24%. Στους κερδισμένους είναι οι Φιλελεύθεροι που πιάνουν για πρώτη φορά απ’ τον Μάρτιο του 2010 διψήφιο ποσοστό:10%, αλλά και το Αριστερό Κόμμα (die Linke) που κερδίζει μία μονάδα φθάνοντας στο 8%.

Πηγή: ARD

Αντίθετα το ακροδεξιό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 9%.

Την ίδια ώρα διευρύνεται το χάσμα μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου της. Την ώρα που το 64% εμφανίζονται ικανοποιημένη από τη δουλειά της Άνγκελα Μέρκελ – η οποία αναδεικνύεται έτσι δημοφιλέστερη πολιτικός της χώρας πιάνοντας τα ποσοστά που είχε πριν την προσφυγική κρίση-, ο Μάρτιν Σουλτς υποχωρεί κατά έξι μονάδες στο 36% -το χαμηλότερο ποσοστό σε δημοσκόπηση του ΑRD.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ