Σαρώνει η Μέρκελ: Προβάδισμα 14 μονάδων– Καταποντίζεται ο Σουλτς - iefimerida.gr

Σαρώνει η Μέρκελ: Προβάδισμα 14 μονάδων– Καταποντίζεται ο Σουλτς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ερώτημα που αρχίζει να απασχολεί τους Γερμανούς είναι κατά πόσον το Σεπτέμβριο η χώρα θα αποκτήσει μια κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών-Φιλελευθέρων. Κι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη σφυγμομέτρηση του Infratest Dimap για το κρατικό δίκτυο ARD και την εφημερίδα Die Welt τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν μαζί 48% αυτή τη στιγμή.

Συγκεκριμένα, αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή το κόμμα της Μέρκελ θα λάμβανε 38% (+1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), 14 ολόκληρες μονάδες μπροστά απ’ τους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς που υποχωρούν κατά τρεις μονάδες στο 24%. Στους κερδισμένους είναι οι Φιλελεύθεροι που πιάνουν για πρώτη φορά απ’ τον Μάρτιο του 2010 διψήφιο ποσοστό:10%, αλλά και το Αριστερό Κόμμα (die Linke) που κερδίζει μία μονάδα φθάνοντας στο 8%.

Σαρώνει η Μέρκελ: Προβάδισμα 14 μονάδων– Καταποντίζεται ο Σουλτς  | iefimerida.gr 0

Πηγή: ARD

Αντίθετα το ακροδεξιό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 9%.

Την ίδια ώρα διευρύνεται το χάσμα μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου της. Την ώρα που το 64% εμφανίζονται ικανοποιημένη από τη δουλειά της Άνγκελα Μέρκελ – η οποία αναδεικνύεται έτσι δημοφιλέστερη πολιτικός της χώρας πιάνοντας τα ποσοστά που είχε πριν την προσφυγική κρίση-, ο Μάρτιν Σουλτς υποχωρεί κατά έξι μονάδες στο 36% -το χαμηλότερο ποσοστό σε δημοσκόπηση του ΑRD.

Σαρώνει η Μέρκελ: Προβάδισμα 14 μονάδων– Καταποντίζεται ο Σουλτς  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ