Καρέ καρέ: Ρωσικά μαχητικά εξόντωσαν δεκάδες τζιχαντιστές σε επίθεση κατά φάλαγγας στη Συρία [βίντεο] - iefimerida.gr

Καρέ καρέ: Ρωσικά μαχητικά εξόντωσαν δεκάδες τζιχαντιστές σε επίθεση κατά φάλαγγας στη Συρία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρωσικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας κατέστρεψαν μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή μαχητών του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη Ράκα προς την Παλμύρα της Συρίας.

Κατά την επίθεση καταστράφηκαν δεκάδες οχήματα που μετέφεραν πάνω από 80 τζιχαντιστές και βαρύ οπλισμό.

Στην ανακοίνωση του το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι οι τρομοκράτες έφυγαν τη νύχτα της Δευτέρας από τη Ράκα σε τρία κύματα και κατευθύνονταν νότια προς την Παλμύρα, όταν ανιχνευτές εντόπισαν τις κινήσεις τους και ειδοποίησαν την πολεμική αεροπορία.

Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν 80 εξτρεμιστές, ενώ καταστράφηκαν 36 οχήματα, οκτώ βυτιοφόρα και 17 φορτηγάκια που μετέφεραν οβίδες και οπλοπολυβόλα μεγάλου διαμετρήματος.

«Οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία έχουν προειδοποιήσει ότι τυχόν προσπάθειες μαχητών του Ισλαμικού Κράτους να αποδράσουν από τη Ράκα μέσω ενός ανοικτού διαδρόμου προς την Παλμύρα θα αντιμετωπιστούν με συντριπτική δύναμη», αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τζιχαντιστές προσπαθούν να αποδράσουν απ’ το προπύργιό τους, τη Ράκα. Στις 25 Μαίου εντοπίστηκε μια μεγάλη φάλαγγά τους με 120 τρομοκράτες και 39 οχήματα έξω απ’ τη Ράκα, ανέφερε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Το κομβόι των τρομοκρατών με τα 39 φορτηγάκια εντοπίστηκε και καταστράφηκε απ’ την Πολεμική Αεροπορία στο δρόμο προς την Παλμύρα», ανέφερε η ίδια πηγή.

Χθες το ρωσικό πολεμικό ναυτικό εκτόξευσε από την ανατολική Μεσόγειο τέσσερις πυραύλους Kalibr τύπου κρουζ που κατέστρεψε στόχους των τζιχαντιστών λίγο έξω απ’ την Παλμύρα.

Τα πλήγματα ακριβείας έγιναν την ώρα που Σύροι αντάρτες και Κούρδοι μαχητές, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, μάχονται με εξτρεμιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στις βόρειες και ανατολικές παρυφές της Ράκα σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν την πόλη.

Οι αντάρτες έχουν κυκλώσει το προπύργιο των τζιχαντιστών από τα βόρεια, τα δυτικά και τα ανατολικά, αλλά ο νότιος διάδρομος παραμένει ανοικτός, σύμφωνα με τους New York Times.

Στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι οι μαχητές του IK προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το νότιο διάδρομο για να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές της Συρίας, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τους εμποδίσουν να εισβάλουν στις επαρχίες Χομς και Χάμα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ