Ιταλία: Δημόσιες επενδύσεις 47 δισ. ευρώ υπέγραψε ο Τζεντιλόνι - iefimerida.gr

Ιταλία: Δημόσιες επενδύσεις 47 δισ. ευρώ υπέγραψε ο Τζεντιλόνι

Φωτογραφία: Salvatore Cavalli/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επίσημο κυβερνητικό διάταγμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, υπέγραψε νωρίτερα απόφαση για δημόσιες επενδύσεις ύψους 47 δισ. ευρώ τα επόμενα 25 χρόνια.

Στο πλαίσιο των νέων επενδύσεων δημιουργείται νέο ειδικό ταμείο για να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση όλων των των μεγαλόπνοων έργων και η διαρθρωτική ανάπτυξη της χώρας.

Μεταξύ των σημαντικότερων έργων συμπεριλαμβάνονται η βελτίωση του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου, των λιμανιών της χώρας, καθώς και η αντισεισμική θωράκιση των δημοσίων κτηρίων.

Παράλληλα, βασικό κριτήριο για την χρηματοδότηση των έργων, θα είναι η δυνατότητα άμεσης έναρξης των διαφόρων έργων.

«Τα τελευταία χρόνια, οι δημόσιες επενδύσεις δεν ακολούθησαν τον ρυθμό που θα επιθυμούσαμε, λόγων μείωσης των πόρων και διαδικαστικών δυσκολιών. Τώρα όμως μπορεί να αρχίσει μια νέα πορεία», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε δε ότι, «Συνήθως, στην χώρα μας, δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τόσο μακρόπνοο προγραμματισμό, αλλά για να γίνουν πράξη οι δημόσιες επενδύσεις και τα μεγάλα διαρθρωτικά έργα, είναι αυτός ο σωστός χρονικός ορίζοντας».

Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά του το οποίο και θα συντονίζει τις επενδύσεις, υπέδειξε ως κύριες κατευθυντήριες γραμμές την ανταγωνιστικότητα, την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ασφάλεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία ΤΖΕΝΤΙΛΟΝΙ επενδύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ