Σόιμπλε: «Η κυβέρνηση στην Αθήνα πρέπει να δράσει τώρα» - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Η κυβέρνηση στην Αθήνα πρέπει να δράσει τώρα»

Βόλφανγκ Σόιμπλε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική κυβέρνηση «θα πρέπει να δράσει τώρα», αν θέλει να συνεχίσει η Ευρώπη να την βοηθά για να ξεπεράσει την κρίση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Φτάνουν οι ανακοινώσεις, η κυβέρνηση των Αθηνών πρέπει να δράσει τώρα», φέρεται να είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Στουτγκάρτερ Τσάιτουνγκ.

Εάν η Ελλάδα επιθυμεί τη νέα ευρωπαϊκή βοήθεια «θα πρέπει πρώτα να εκπληρώσει τους όρους. Επιμένουμε η Ελλάδα να εκπληρώσει τους όρους του πρώτου πακέτου βοήθειας, προτού να ληφθούν άλλα μέτρα υπέρ της», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο Σόιμπλε απέρριψε για άλλη μια φορά την πιθανότητα διεύρυνσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. «Προς το παρόν» όλα δείχνουν ότι οι πόροι που διαθέτει το ΕΤΧΣ επαρκούν, σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ